Συμμετοχή του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας στο Erasmus + KA210 «Computers in our life»


To Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας αποτελεί το συντονιστικό σχολείο του διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+με τίτλο, «Computers in our life», στο οποίο συμμετέχουν επίσης η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Σκοπός του έργου είναι η γνωριμία και η εξοικείωση με τις πρόσφατες εξελίξεις στην επιστήμη της πληροφορίας και τεχνολογίας, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική, καθώς και στην επίδραση που αυτά έχουν με την εφαρμογή τους στην καθημερινή ζωή και στην κοινωνία ευρύτερα.

Στο πλαίσιο της 1ης κινητικότητας, δύο εκπαιδευτικοί και δύο μαθητές/τιρες από την κάθε χώρα εταίρο είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην «Braga» της Πορτογαλίας από τις 2 Οκτωβρίου μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2022.

Το σχολείο  «Agrupamento de Escolas Alberto Sampaio», το οποίο ανέλαβε τη φιλοξενία της 1ης κινητικότητας είχε ως θεματική τον τομέα της ρομποτικής και ως εκ τούτου τα εργαστήρια που διοργανώθηκαν ήταν σχετικά με τον ρόλο των ρομπότ στην εξερεύνηση του διαστήματος και των ωκεανών, στην ιατρική και στους τομείς της βιομηχανίας. Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη τους χώρους του Πανεπιστημίου «Minho», στην πόλη «Guimarães» το οποίο συμμετέχει σε διεθνές πρόγραμμα που αφορά τον προγραμματισμό και την κατασκευή ρομπότ για διάφορες χρήσεις όπως ρομπότ ποδοσφαιριστής, ρομπότ νοσοκόμα με συνακόλουθη ενημέρωση για τις διάφορες λειτουργίες τους.

Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα περιλάμβανε ξενάγηση στην πόλη της «Braga» καθώς και στις περιοχές «Bom Jesus» και στο «Santuário do Sameiro».

Τέτοια προγράμματα προσφέρουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτούν νέες εμπειρίες γνωρίζοντας από κοντά ανθρώπους με διαφορετική γλώσσα και πολιτισμό.

Οι χώρες εταίροι ανανέωσαν το ραντεβού τους με προορισμό τη Σικελία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










655