Η Γεωργική, ΤΕΣΕΚ Αυγόρου βραβεύτηκε με το Ευρ. Βραβείο Καινοτόμου Διδακτικής 2022 κατηγορίας VET


Ακόμα μία διάκριση που απονεμήθηκε στο σχολείο μας για την καινοτομία στην διδακτική του προγράμματος ERASMUS+ κατά την σχολική χρονιά 2018-2019!

Σε μία σεμνή τελετή και εκδήλωση δικτύωσης (Τελετή Βραβείων Καινοτόμου Διδακτικής 2022) η οποία διοργανώθηκε στις Βρυξέλες στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδακτικής το Σχολείο μας απέσπασε για την Κύπρο το πρώτο Βραβείο Erasmus+ στην κατηγορία VET. Είναι μία σημαντική διάκριση για την ποιότητα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ που διοργανώνει το σχολείο μας!!

Στην τελετή που συμμετείχαν εκπρόσωποι σχολείων από 29 Ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχη διάκριση, το σχολείο μας εκπροσώπησε ο εκπαιδευτής Μηχανολογίας κ. Θωμάς Αντωνίου.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προγράμματα που είχαν ξεχωρίσει στη θεματολογία «Δημιουργικότητα, βιωσιμότητα και ένταξη» (Creativity, Sustainability & Inclusion).

Την τελετή χαιρέτησε η κ. Mariya Gabriel, Ευρωπαία Επίτροπος για Καινοτομία, Έρευνα, Πολιτισμός, Εκπαίδευση και Νεολαία δίνοντας συγχαρητήρια προς όλους τους βραβευθέντες όπου εξήρε το μεγάλο έργο των εκπαιδευτικών που κτίζουν τον μέλλον του κόσμου μας.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι συμμετείχαν σε εργαστήρια όπου τους δόθηκε η ευκαιρία αλληλογνωριμίας με δυνατότητα ανάπτυξης προοπτικής για φιλίες, επαφές και μελλοντικές συνεργασίες.

Στον ενδιάμεσο χρόνο δόθηκε η ευκαιρία για επίσκεψη  στο «Σπίτι της Ευρώπης» και την Ευρωβουλή.

Πέρα από το τελετουργικό μέρος η σύντομη παρουσία μας στις Βρυξέλλες ήταν πολύ πλούσια με πολλά μηνύματα ενδυνάμωσης για το έργο που επιτελείται στην εκπαίδευση.

Αθανάσιος Αρσένης
Βοηθός Διευθυντής
Περιφερειακή Γεωργική, ΤΕΣΕΚ Αμμοχώστου/Αυγόρου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










663