Εκδήλωση Σχολής Ομόδους: Του Τρύγου ο-μοδίτικες Συνάξεις


   Η Σχολή Ομόδους (Γυμνάσιο, Λύκειο και Τεχνική Σχολή) οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση «Του Τρύγου ο-μοδίτικες Συνάξεις», το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, στην Πλατεία του Παλαιού Λιμανιού στη Λεμεσό. Η εκδήλωση έγινε με σκοπό να επικοινωνήσει στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα Αμπελοκαλλιέργειας και Οινοποιίας της Τεχνικής Σχολής Ομόδους, και αφορούσε στη γευσιγνωσία των κρασιών που παράγονται στα εργαστήρια της Σχολής, καθώς επίσης και στην εμπειρία παρασκευής παραδοσιακού παλουζέ και ζιβανίας – προϊόντα που προκύπτουν από την αμπελοκαλλιέργεια, αντικείμενο που υπάρχει ως μάθημα κατεύθυνσης στον αντίστοιχο κλάδο σπουδών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του εν λόγω κλάδου εστιάζεται και στο οινικό τουρισμό, μάθημα κατεύθυνσης με ιδιαίτερη σημασία για την σωστή αξιοποίηση του τουριστικού μας προϊόντος. Ο οινικός τουρισμός κερδίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των ανθρώπων στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Η εκπαιδευτική πολιτική σε ολόκληρη την Ευρώπη επενδύει στις σπουδές οινολογίας. Είναι σημαντικό λοιπόν που και η δική μας εκπαιδευτική πολιτική στράφηκε σε αυτή την κατεύθυνση. Η οινοκαλλιέργεια ανήκει στα πράσινα επαγγέλματα και η ενασχόληση με αυτά σίγουρα μόνο πρόσθετη αξία εγγράφεται για τον τόπο μας.  Επιπλέον, η τελετουργία του κρασιού γίνεται μια αξέχαστη εμπειρία μυσταγωγίας στον περιηγητή της κυπριακής γης. Επομένως η εκδήλωση κατάφερε να παρέχει μια αυθεντική εμπειρία τουριστικού προϊόντος, προβάλλοντας την παράδοση και τον κόσμο της υπαίθρου μας. Επιπλέον, αναδεικνύοντας την οινογαστρονομική παράδοση του τόπου μας, προσέφερε δυνατότητες ψυχαγωγίας και συναναστροφής.

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και πήρε τη μορφή φιλανθρωπικής εκδήλωσης, αφού ο παλουζές πωλήθηκε σε ατομικές μερίδες με σκοπό την ενίσχυση του ταμείου πρόνοιας του Σχολείου μας. Τη διοργάνωση στήριξαν ο Επίτροπος Ορεινών Περιοχών, το Υφυπουργείο Τουρισμού, η Αρχή Λιμένων, το Οινοποιείο Λινός, ενώ χορηγοί επικοινωνίας έγιναν το ΡΙΚ και το Κανάλι Έξι. Η παρουσία του ηθοποιού Κώστα Βήχα στην εκδήλωση έδωσε μια νότα ξεχωριστή και η συμβολή του στην επιτυχία της ήταν μεγάλη.

 

Μαρία Κυπριανού-Λεοντή

ΒΔ, Φιλόλογος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










905