Πραγματοποιήθηκε στο Λανίτειο Λύκειο εκδήλωση για Μυθιστόρημα "Αθαλάσσα"


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Λανίτειο Λύκειο, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, η εκδήλωση (συζήτηση) για το βραβευμένο μυθιστόρημα, Αθαλάσσα (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2022), του Κώστα Λυμπουρή, εκπαιδευτικού και συγγραφέα. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Επιτροπής Βιβλιοθήκης, οι οποίες αποσκοπούν στην προαγωγή του πολιτισμού. 

Η βραδιά ξεκίνησε με μουσική παρέμβαση από τους μαθητές του Λανιτείου Λυκείου, Τσούκα Αθανασία Βερονίκη, Ζαντίδη Ραφαήλ, Κανίδη Δημήτρη και Φιλίππου Πασχάλια με το τραγούδι «Ούλλον Αγάπην» σε στίχους και μουσική του κ. Γιώργου Κολιά. Η κ.
Αντριάνα Σεργίδου, καθηγήτρια Μουσικής, δίδαξε και συντόνισε τους/τις μαθήτριες σε μια μελωδική και ποιοτική παρέμβαση.

Στη συνέχεια τέσσερις εκλεκτοί ομιλητές παρουσίασαν διαφορετική, ο καθένας, διάσταση του μυθιστορήματος. Ο κ. Ανδρέας Καραγιάν αναφέρθηκε γενικότερα στη σύγχρονη λογοτεχνική υφή της «Αθαλάσσας», με την εισήγηση, «Αθαλάσσα», ένα παραμύθι των καιρών μας. Ακολούθησε η κ. Βαλεντίνα Σαλτέ, με αναφορά στο πρόσωπο του εκπαιδευτικού στο βιβλίο με την εισήγηση «Η μορφή του δασκάλου στο πεζογραφικό έργο του Κώστα Λυμπουρή». Η κ. Κούλα Στυλιανού προσέγγισε την οπτική του στιγματισμένου υποκειμένου στην «Αθαλάσσα» και ο κ. Γιάννος Σωκράτους μίλησε για την ιστορικότητα στο μυθιστόρημα με την εισήγηση «Ιστορία και Λογοτεχνία σε διάλογο. Η περίπτωση του μυθιστορήματος «Αθαλάσσα». Η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή του συγγραφέα φώτισε και άλλες πτυχές του μυθιστορήματος και της τέχνης του ιδίου γενικότερα, φορτίζοντας συναισθηματικά το κοινό και αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την ποιότητα της συζήτησης.

Τη συζήτηση διηύθυνε ο Δρ. Κυπριανός Λούης, Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, ο οποίος τόνισε τη σημασία του μυθιστορήματος με αναφορές και στις πτυχές των τεσσάρων εισηγήσεων. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο κ. Κωσταντίνος Κωσταντινόπουλος, Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό στην κατάμεστη βιβλιοθήκη του Λανιτείου Λυκείου.  

Ακολούθησε δεξίωση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










987