Τα ντοκιμαντέρ του Γυμνασίου Αγλαντζιάς


Στο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου (AEI Cyprus Film Festival)

Το Γυμνάσιο Αγλαντζιάς συμμετέχει με δύο μαθητικές ταινίες στο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου (AEI Cyprus Film Festival) 

Σάββατο, 19/11, 19:30 «Το νυφικό της Αργυρώς – Τρεις αναγνώσεις»

Κυριακή, 20/11, 18:00 «Από-θήκες Πολιτισμού»

Όλες οι ταινίες του Φεστιβάλ θα προβάλλονται στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστήμιου Κύπρου, Λεωφ. Καλλιπόλεως 75, Αγλαντζιά

Είσοδος ελεύθερη

Περιλήψεις

«Το νυφικό της Αργυρώς – Τρεις αναγνώσεις», Διάρκεια 28΄

Πώς το προσωπικό βίωμα παύει να είναι ατομική υπόθεση και γίνεται κίνητρο για καλλιτεχνική δημιουργία; Το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο η Ιστορία συνδιαλέγεται με την Τέχνη και το πώς μια προσωπική ιστορία, αυτή της Αργυρώς από την Περιστερωνοπηγή Αμμοχώστου, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για έναν ποιητή, δύο εικαστικούς και μια μαθητική ομάδα παραγωγής ντοκιμαντέρ.

Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή του Γυμνασίου Αγλαντζιάς, στο πλαίσιο του Προγράμματος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου «Καταγράφουμε τη Μνήμη – Παραγωγή ντοκιμαντέρ απο μαθητές και μαθήτριες».

«Από-θήκες Πολιτισμού», Διάρκεια 12΄

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορία του χώρου «Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ». Ένας χώρος που δημιουργήθηκε αρχικά για να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη και χώρος κατασκευής σκηνικών, στη συνέχεια λειτούργησε ως θεατρική σκηνή, αργότερα φιλοξένησε πειραματικές παραστάσεις και πλέον λειτουργεί ως η πρώτη εφηβική σκηνή του ΘΟΚ. Τεχνικοί, φροντιστές, ηθοποιοί, θεατές και έφηβοι συνυπάρχουν πλέον στις Αποθήκες, σε έναν χώρο που αλλάζει συνεχώς, εξελίσσεται και ανανεώνεται.

Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή του Γυμνασίου Αγλαντζιάς, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών εργαστηρίων του ΑΕΙ Audiovisual Forum σε συνεργασία με το Δίκτυο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου.

Για όλες τις παραγωγές του Γυμνασίου Αγλαντζιάς (ντοκιμαντέρ, θεατρικά έργα, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις/podcast) μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι The Studio - Aglantzia Gymnasium στο YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UCkf_obXS8jGsL1N1RSUCenQ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










588