3ο βραβείο στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου για το ντοκιμαντέρ «Γυναίκες Τσιαττιστίνες στα Κοκκινοχώρια»


Φέτος για πρώτη φορά η Περιφερειακή Γεωργική, Τεχνική και Επαγγελματική και Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αμμοχώστου/Αυγόρου συμμετείχε στο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ, που διοργανώνει η AEI Cyprus Film Festival. Τα χρηματικά βραβεία του διαγωνιστικού μέρους χορηγούν η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου και η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO.

Οι μαθητές της Σχολής μας πήραν το 3ο Βραβείο της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου με την ταινία τους «Γυναίκες Τσιαττιστίνες στα Κοκκινοχώρια». Μέσα από σειρά συνεντεύξεων και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια ιστορική αναδρομή του γυναικείου τσιαττίσματος μέσα από τρεις γενιές γυναικών, ως αναπόσπαστου μέρους της κυπριακής λαϊκής ποίησης. Παράλληλα, σκιαγραφώντας τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες τσιαττιστίνες σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, παροτρύνει τη μαζικότερη συμμετοχή των γυναικών σε δημόσιους διαγωνισμούς τσιαττίσματος.

Πρόκειται για ένα μεγάλο επίτευγμα των μαθητών μας, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Σχολή μας συμμετέχει στον διαγωνισμό αυτό, επιτυγχάνοντας να διακριθεί ανάμεσα σε 14 συμμετοχές από Γυμνάσια, Λύκεια και Πανεπιστήμια στην Κύπρο. Τον συντονισμό και την καθοδήγηση της ομάδας των μαθητών ανέλαβαν οι φιλόλογοι Ιόλη Ορφανίδη και Φλωρεντία Σταύρου.

Στο πλαίσιο των εορτασμών των 20χρονων της σχολής, θα διοργανωθεί προβολή του ντοκιμαντέρ παρουσία των συντελεστών. Σύντομα το ντοκιμαντέρ θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










898