Συνεργασία του Λανιτείου Λυκείου με το Ειδικό Σχολείο «Απόστολος Λουκάς»


Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του εθελοντισμού και της προώθησης της αρχής της ενεργού πολιτότητας το Λανίτειο Λύκειο, με ομάδα εθελοντών/τριών μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών, προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με το Ειδικό Σχολείο «Απόστολος Λουκάς». Μέσω της συνεργασίας τα δύο Σχολεία επιδιώκουν την ανάπτυξη κοινών δράσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022 – 2023, με προοπτική για συνέχιση της σύμπραξης και κατά τις επόμενες σχολικές χρονιές.

Στις 17 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Διευθυντή του Ειδικού Σχολείου «Απόστολος Λουκάς», κ. Αριστείδη Ευριπίδου, και τη Διευθύντρια του Λανιτείου Λυκείου, κ. Μυρτώ Πουαγκαρέ, στον χώρο του Λανιτείου Λυκείου, με στόχο τον προγραμματισμό κοινών δράσεων και την περαιτέρω οργάνωση. Στη συνάντηση παρίσταντο, επίσης, οι οικείοι Βοηθοί Διευθυντές, καθώς και οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί, ενώ μέσω των προτεινόμενων δραστηριοτήτων επιδιώχθηκε η ενεργός εμπλοκή σημαντικού αριθμού μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών των δύο Σχολείων.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί, σε απογευματινό χρόνο, δύο επισκέψεις από την ομάδα εθελοντών/τριών μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών του Λανιτείου Λυκείου στο Ειδικό Σχολείο «Απόστολος Λουκάς». Κατά τις συναντήσεις αυτές οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να αλληλεπιδράσουν μέσα από κοινές βιωματικές δραστηριότητες (μουσικό παιχνίδι και μάθημα μαγειρικής).

Στις 24 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ομάδας μαθητών/τριών του Ειδικού Σχολείου «Απόστολος Λουκάς» με τη συνοδεία δασκάλων και σχολικών συνοδών στο Λανίτειο Λύκειο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μαθήτριες του «Αποστόλου Λουκά» παρουσίασαν σύντομο χορευτικό, ενώ στη συνέχεια οι μαθητές/τριες και των δύο Σχολείων  συμμετείχαν σε κοινό μάθημα Γυμναστικής, με παιχνίδια, χορό και αθλητικές δοκιμασίες.  Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Λανιτείου Λυκείου, στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον προθάλαμο του Σχολείου και ομαδικό παιχνίδι αλληλεπίδρασης στην αίθουσα του Εναλλακτικού Προγράμματος Φοίτησης της Ο.Α.Π.     

Για τη συνέχεια, οι Διευθύνσεις των δύο Σχολείων και οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη προγραμματίσει σειρά άλλων δραστηριοτήτων, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ παιδιών αλλά και εκπαιδευτικών, την προώθηση του εθελοντισμού, την προαγωγή της συμμετοχικότητας και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και του αμοιβαίου σεβασμού.

Η συνεργασία ανάμεσα στα δύο Σχολεία δίνει πολύτιμα μαθήματα ζωής σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Αγγίζει τις καρδιές και δείχνει πως ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1039