Εκπαιδευτική εκδρομή του Λυκείου Παλουριώτισσας στην Βουλή των Ελλήνων


Το Λύκειο Παλουριώτισσας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2022, στην οποία έλαβαν μέρος μαθητές & μαθήτριες  της 1ης και 3ης κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου, καθώς και εκπαιδευτικοί.

Η Βουλή των Ελλήνων και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων άνοιξαν προς το ευρύ κοινό τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Το Λύκειο Παλουριώτισσας είναι το πρώτο Κυπριακό σχολείο που πέρασε τις πόρτες της Ελληνικής Βουλής και ξεναγήθηκε σε αυτή, όσο και στις περιοδικές εκθέσεις της, μετά την πανδημία.

Στον χώρο της Ελληνικής Βουλής, οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισκέφτηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και τέλος επισκέφτηκαν την έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά». Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές μας συνέδεσαν το παρελθόν με το παρόν, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο.

Παράλληλα, ανάμεσα στις δραστηριότητες του  Ιδρύματος της Ελληνικής Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία εντάσσεται και η έκθεση «Σήκω ψυχή μου!..» με εικόνες και μουσικές των προσφύγων του 1922, την οποία σχεδίασε και επιμελήθηκε εικαστικά ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος. Οι μαθητές μας, κράμα απόγονων Ποντίων προσφύγων και απογόνων προσφύγων του 1974, ταξίδεψαν στον χρόνο με καράβι τη μουσική. Έχουν περάσει 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και τα απόνερά της εμφανίζονται ακόμη και σήμερα στον Ελλαδικό χώρο… 

Εκτός από την Βουλή και το Ίδρυμά της, οι μαθητές του Λυκείου Παλουριώτισσας επισκέφθηκαν  τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στην Αθήνα, οι μαθητές  έζησαν και στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης  στην μουσική τηλεοπτική εκπομπή με  φιλανθρωπικό χαρακτήρα J2US.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Χρίστος Χριστοδούλου (Β.Δ. Φυσικός), Δέσποινα Κοζάκου (Φιλόλογος) και Ευθύμιος Σβούκης (Φυσικός)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1139