Ομάδα του Λυκείου Παλλουριώτισσας αναδείχθηκε νικήτρια σε Ημερίδα Καινοτομίας


Ο Οργανισμός Junior Achievement Κύπρου, η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή της UNESCO και το Δίκτυο Εταιρικώ Σχολείων UNESCO, διοργάνωσαν την Ημερίδα Καινοτομίας στις Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΠΑΝΟΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ στη Λεμεσό.

  Στην Ημερίδα Καινοτομίας, οι μαθητές/τριες συγκεντρώθηκαν, για να αντιμετωπίσουν μια επιχειρηματική πρόκληση που σχετίζεται με τον τομέα των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών και πρότειναν ιδέες προς αντιμετώπισή της.  Συγκεκριμένα, η πρόκληση που δόθηκε στις ομάδες του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων #UNESCO ήταν η προώθηση της δουλειάς των καλλιτεχνών στο κοινό μέσω σύγχρονων τεχνικών, ώστε να ενσωματώνει τις αρχές του «Fair – Trade» για τους δημιουργούς και τα πολιτιστικά αγαθά.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν δώδεκα σχολεία από όλη την Κύπρο.  Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα από το Λύκειο Παλλουριώτισσας και η ιδέα της είναι η δημιουργία μιας εφαρμογής που θα έχει ως στόχο την επαφή των σχεδιαστών και ιδιοκτητών ακινήτων για την κατάλληλη διακόσμηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.  Η ομάδα θα έχει την ευκαιρία συμμετοχής σε διοργάνωση Φεστιβάλ του Υφυπουργείου Πολιτισμού. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες: Γουιάμ Κάνζο Β51, Έλενα Δημητριάδου Β52, Λούσιο Λουκά Γκονζάλες Β52, Χρήστος Αγαπίδης Β41 και Έλενα Γκαμτσβελισβίλι Β41.

Ξενάκης Ξενοφώντος 
Καθηγητής Οικονομικών - Λύκειο Παλουριώτισσας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










720