Διάκριση Περ. Γυμνασίου Βεργίνας Λάρνακας στην 8η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 13/12/2022, η τελετή παρουσίασης των αποτελεσμάτων της 8ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (Be active 2022) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Λευκωσίας.

Το Περιφερειακό Γυμνάσιο Βεργίνα Λάρνακας για ΠΡΩΤΗ φορά βραβεύεται με έπαινο. Κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έγιναν αρκετές αθλητικές δραστηριότητες στο σχολείο όπως για παράδειγμα: Γνωριμία με το άθλημα του γκολφ, γιόγκα γέλιου με εξωτερικό συνεργάτη. Παράλληλα, έγιναν εκπαιδευτικές επιμορφώσεις και ενδοσχολικές δραστηριότητες στους μαθητές για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος κατά την διάρκεια της άθλησης. Αναρτήθηκε πανό του σχολείου μας, το οποίο δημιουργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας στην  παραλία των Φοινικούδων του Δήμου Λάρνακας με τίτλο « Going GreeninSports: Geography matters».

Για την διοργάνωση των δράσεων, συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί, Φωτεινή Φωτίου (εκπαιδευτικός Γεωγραφίας) και ο Γιώργος Κούμας (εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής).

Οι διοργανωτές δηλώνουν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της βράβευσης. Καταφέραμε να υλοποιήσουμε και τον στόχο της UEFA «zeroplasticandfoodwasteinSport».Στόχος μας είναι να εμβαθύνουμε τις γνώσεις των μαθητών για την οικολογική άθληση και να ενημερωθούν για τα οφέλη του αθλητισμού.

Φωτεινή Φωτίου (εκπαιδευτικός Γεωγραφίας)

Γιώργος Κούμας (εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










644