Συμμετοχή του Γυμνασίου Επισκοπής στο Erasmus+ No one stays behind


Φέτος το Γυμνάσιο Επισκοπής συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Ο τίτλος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι No one stays behind” και διοργανώνεται από την Πορτογαλία. Επίσης συμμετέχουν άλλες πέντε χώρες: η Κύπρος, το Βέλγιο, η Σλοβενία, η Ιταλία και η Τουρκία.

Ο τίτλος του προγράμματος σχετίζεται άμεσα με τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους νέους να μάθουν, ειδικά στους λιγότερο προνομιούχους, είτε λόγω κοινωνικών είτε οικονομικών συνθηκών. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη προτάσεων και εκπαιδευτικών εργαλείων ψηφιακής μορφής και πρακτικής εφαρμογής, τα οποία θα βοηθήσουν στην επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

Η Κύπρος συγκεκριμένα ανέλαβε τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού βιβλίου. Στόχος του θα είναι να διευκολύνει αλλά και να βοηθήσει τους μέντορες στο έργο τους, παρέχοντας τους διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία, που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν στα διάφορα επίπεδα της διδασκαλίας τους.

Στις 22-29/11/2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση των εταίρων στο Βέλγιο, όπου γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν ιδέες και παρουσίασαν το αρχικό τους πλάνο. Αναμένονται και οι επόμενες πέντε συναντήσεις, αφού το πρόγραμμα πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 17/07/2024.

Το Γυμνάσιο Επισκοπής εκπροσωπείται από τους: Ροδόλφο Καραϊσκάκη Β.Δ Α’, Χρίστο Νεοφύτου, Τροοδία Παλαιολόγου, Φλωρεντία Κούμουρου, Ελισάβετ Αντωνιάδου και Ρέα Παναγιώτου.                                        




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










666