Στη Μάλαγα της Ισπανίας το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο


Στο πλαίσιο του Erasmus+ ΚΑ229 με θέμα «Our Common Cultivation Brings usTogether (OCCBUT) - H κοινή μας καλλιέργεια μάς φέρνει πιο κοντά» 

Το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας συμμετείχε  στην τέταρτη διακρατική συνάντηση σε δράση Erasmus+ KA229, από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, που διοργανώθηκε στη Μάλαγα της Ισπανίας, μέσα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229   με  θέμα «Our Common Cultivation Brings Us Together (OCCBUT) - Η κοινή μας καλλιέργεια μάς φέρνει πιο κοντά».

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας τριών ετών (2020-2023) και το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο συμμετέχει ως εταίρος άλλων πέντε σχολείων από ευρωπαϊκές χώρες, την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Συντονιστικό σχολείο του προγράμματος είναι το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας με γενική συντονίστρια τη Β.Δ. Στέλλα Μάουερ. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι μαθητές Ευθύμιος Μάριος Αντωνίου, Σωτήρης Παναγιώτης Αντωνίου, Κυριάκος Σαΐττης και Μιχάλης Κουμάρ. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες  Στέλλα Μάουερ και Πέτρη Δανιήλ. Το έργο μελετά την αμπελουργία σε σχέση από τους τομείς της κουλτούρας, της βιοτεχνολογίας, της διατροφής και υγείας, της οικονομίας, της εκπαίδευσης και την προσαρμογή της καλλιέργειας στην κλιματική αλλαγή, καθώς και τα επαγγέλματα γύρω από την αμπελουργία. Οι εργασίες της εβδομάδας αυτής είχαν τον τίτλο «Health/Diet/Nutrition».

Την πρώτη μέρα, 28/11/22 οι αποστολές όλων των χωρών μαζεύτηκαν στην αίθουσα τελετών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όπου έγινε η επίσημη τελετή καλωσορίσματος όλων των ομάδων από την υπεύθυνη συντονίστρια της Ισπανίας, τη δήμαρχο της πόλης και τον διευθυντή του σχολείου Antonio Gala. Στο σχολείο ακολούθησαν διάφορα παιχνίδια για γνωριμία των ομάδων και σύσφιξη των σχέσεων των έξι χωρών  που συνδυάστηκαν με πλούσιο πρόγευμα και δώρα. Την επόμενη μέρα, 29/11/22,  πραγματοποιήθηκε μια ολοήμερη εκδρομή στη Ronta, μια πόλη που βρίσκεται βορειοαντατολικά της επαρχίας της Μάλαγας στην Ανδαλουσία. Εκεί, η ομάδα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το οινοποιείο Schatz όπου ενημερώθηκε για τη διαδικασία παρασκευής του κρασιού. Ακολούθησε βιωματικό εργαστήρι στη Ronta. Εκεί έγιναν διάφορες γευστικές δοκιμές όπου οι παρευρισκόμενοι προσπαθούσαν να  προσδιορίσουν την ποικιλία  των χυμών και των κρασιών. Στις 29/11/22 πραγματοποιήθηκε ολοήμερο ταξίδι στην πόλη El Borge που είναι μια πόλη κοντά στη Μάλαγα περικυκλωμένη από αμπελώνες και παραδοσιακά αγροτόσπιτα. Εκεί επισκεφθήκαμε την εκκλησία Nuestra Sra del Rosario και παρακολουθήσαμε μια εκπληκτική ξενάγηση του χωριού. Ακολούθησε επίδειξη τρύγου, παραγωγής μούστου και παραγωγής κρασιού. Την 1/12/22 επισκεφθήκαμε την πόλη της Μάλαγας και το μουσείο του κρασιού.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή απονομής των πιστοποιητικών συμμετοχής και Europass.

Η φιλοξενία από τους Ισπανούς οικοδεσπότες ήταν εξαιρετική! Οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις που αποκόμισαν μαθητές και  εκπαιδευτικοί πολλές και αξέχαστες! Ειδικά οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους με τα παιδιά που τους φιλοξένησαν σε μελλοντική συνάντηση στην Κύπρο. Η ευκαιρία να γνωρίσουν συνομήλικα παιδιά από πέντε διαφορετικές χώρες και να δημιουργήσουν δεσμούς και φιλίες δείχνει τη σημασία του συγκεκριμένου προγράμματος. Επομένως αξίζει να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ισπανούς συναδέλφους για την άρτια διοργάνωση  του προγράμματος και στους γονείς που φιλοξένησαν τα παιδιά μας! Ανυπομονούμε να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία! Το ραντεβού ανανεώνεται τον Φεβρουάριο στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Μπορείτε να απολαύσετε το ταξίδι μας και τις δράσεις μας στο πιο κάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=95KHuLnLQOg

Από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Ευρυβιαδείου Γυμνασίου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










894