Ημερίδα Ενημέρωσης Στ’ Δημοτικού Λεμεσού (ΚΒ) - Αγ. Νικολάου


 Για τις κινητικότητες Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ERASMUS+ KA1, KA2* 

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2022, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη συντονίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΚΑ1 και ΚΑ2, Αγγέλα Χριστάκη Φιλίππου, για τη συμμετοχή μας στα δύο Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Πέραν από την αναφορά στο σκοπό της εμπλοκής μας στα Προγράμματα, τους στόχους και τις επιδιώξεις μας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις κινητικότητες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν, από τον Σεπτέμβριο 2022 μέχρι τον Δεκέμβριο 2022.

Επιπρόσθετα παρουσιάσθηκε σχετικό φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τα τρία εκπαιδευτικά ταξίδια. Οι συμμετέχοντες στις κινητικότητες μαθητές μίλησαν για τις εμπειρίες τους, εξέφρασαν συναισθήματα, απάντησαν σε ερωτήσεις των συμμαθητών τους. Αναφέρθηκαν τα κριτήρια επιλογής των μαθητών που θα συμμετάσχουν σε επόμενες κινητικότητες και οι απαιτήσεις που απορρέουν από την εκπροσώπηση του Σχολείου μας σε τέτοιου είδους Προγράμματα.

Κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας, τονίστηκε ιδιαίτερα η αξία συμμετοχής ολόκληρης της Σχολικής Μονάδας στα Προγράμματα Erasmus+, οι πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις που προσφέρει σε κάθε, άμεσα και έμμεσα, εμπλεκόμενο συμβάλλοντας στην προσωπική ανάπτυξη και ενίσχυση των δεξιοτήτων του. Η εμπλοκή δίνει πολλαπλές ευκαιρίες για συμμετοχή στους δημοκρατικούς θεσμούς και τις διαδικασίες, και την επιτυχή μετάβαση στην αγορά εργασίας. Συνάμα, υπογραμμίστηκε η συνεισφορά των Προγραμμάτων Erasmus+ στην εκπαίδευση γενικότερα, αφού προάγουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και κατάρτιση χωρίς αποκλεισμούς, με την αξιοποίηση της τυπικής, μη τυπικής και άτυπης μάθησης. Ταυτόχρονα, ενισχύεται κι η ευρωπαϊκή της διάσταση σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.  

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το Erasmus+ είναι ανοικτό σε όλους. Στο επίκεντρο του βρίσκονται άτομα με λιγότερες ευκαιρίες, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία, μετανάστες και πολίτες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες.

*Αγγέλα Χριστάκη Φιλίππου

Συντονίστριας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Erasmus+ KA1, KA2




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










468