Διάκριση για το Γυμνάσιο Αραδίππου στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO 2022


Πραγματοποιήθηκε στις 17-19/11/2022 στο  Dortmund της Γερμανίας,  η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO 2022 (World Robot Olympiad).

Το Γυμνάσιο Αραδίππου  με την ομάδα «GYMNASIO ARADIPPOU 2022», εκπροσώπησε την Κύπρο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό  και εξασφάλισε το πιο ψηλό Χάλκινο Μετάλλιο στην κατηγορία Junior High - Κατηγορία Γυμνασίου.

Η εν λόγω ομάδα είχε καταλάβει την Πρώτη Θέση στην Κατηγορία Γυμνασίου στον αντίστοιχο Παγκύπριο Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 09/07/2022 στο  Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία.

Η Κυπριακή ομάδα αποτελείτο από τους μαθητές: Γιώργο Χαραλάμπους, Ανδρέα Πουλή και Ζαννέττο Ευθυμίου, με προπονητή τον καθηγητή Σχεδιασμού και Τεχνολογίας κ. Γιώργο  Φ. Πέτρου.  Η ομάδα σχεδίασε, κατασκεύασε και προγραμμάτισε ένα  ρομπότ που συμμετείχε στις δοκιμασίες πίστας με τη φετινή θεματολογία «My Robot my friend -Το Ρομπότ μου ο φίλος μου».

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνεται σε περισσότερες από 90 χώρες από όλον τον κόσμο και στις νικήτριες ομάδες στους εθνικούς διαγωνισμούς δίδεται η ευκαιρία να εκπροσωπήσουν   την χώρα τους στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα.

Τα κέρδη από την συμμετοχή στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα είναι πολλαπλά καθώς αποκομίζονται μοναδικές εμπειρίες  π.χ. δίδεται η ευκαιρία  στα παιδιά να μιλήσουν με άλλα παιδιά και  νέους από τόσες πολλές χώρες, και να μοιραστούν τις ιδέες τους για τη Pομποτική και ταυτόχρονα να μάθουν κάτι για τους άλλους πολιτισμούς και τις μακρινές χώρες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που Ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Αραδίππου  εκπροσωπεί τη Χώρα μας στην Παγκόσμια  Ολυμπιάδα Ρομποτικής, αποκομίζοντας τεράστιες εμπειρίες, και συμβάλλοντας έτσι στην εδραίωση της σε πιο ψηλά σκαλοπάτια της Παγκόσμιας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Η νέα μεγάλη αυτή διάκριση του Γυμνασίου Αραδίππου είναι ακόμα ένα φωτεινό παράδειγμα και κίνητρο και για τα υπόλοιπα παιδιά να ασχοληθούν βαθύτερα με την Ρομποτική και την Τεχνολογία για να ανακαλύψουν και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Η διάκριση  στον διαγωνισμό αυτό φανερώνει για ακόμα μια φορά και την εργασία που επιτελείται στην Σχολική Μονάδα του Γυμνασίου Αραδίππου.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










901