Διάλεξη – εργαστήριο Κυριάκου Χαραλαμπίδη στη Σεβέρειο Βιβλιοθήκη


Διάλεξη του βραβευμένου μας ποιητή κ. Κυριάκου Χαραλαμπίδη παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2023, μαθητές και μαθήτριες, καθηγητές και καθηγήτριες από Γυμνάσια και Λύκεια της Λευκωσίας. Η διάλεξη είχε θέμα: «Παρακολουθώντας τον ποιητή την ώρα της δημιουργίας» και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της λειτουργίας του «Κέντρου Κλασικών Σπουδών και Ελληνικών Γραμμάτων» της Σεβερείου Βιβλιοθήκης του Παγκυπρίου Γυμνασίου.

Ο κ. Χαραλαμπίδης καθήλωσε το ακροατήριό του παρουσιάζοντας, μέσα από αποσπάσματα από το έργο του, τον τρόπο της δουλειάς του. Εξήγησε το πώς παίρνει την πρώτη ύλη του και την μεταπλάθει σε τέχνη. Μίλησε για τη σχέση ποιητή και ποίησης και για την πολλή και συστηματική δουλειά που απαιτείται, προκειμένου κάποιος να αξιοποιεί το ποιητικό ταλέντο που μπορεί να διαθέτει και να το καλλιεργεί. Παραλλήλισε την ποίηση με τη μαθηματική σκέψη και την επιστήμη, αλλά και με ζωγραφικό πίνακα. Ανέλυσε την αξία των λέξεων και την ανάγκη ο ποιητής να διεισδύει στον πυρήνα τους, να ψάχνει, να διευρύνει το εννοιολογικό τους περιεχόμενο. Τέλος, ο κ. Χαραλαμπίδης απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών. Ο στόχος της ανάπτυξης δεξιοτήτων και της ενθάρρυνσης των μαθητών και μαθητριών που έχουν ενδιαφέρον στη λογοτεχνία και την ελληνική γραμματεία ενισχύεται ουσιαστικά με την επαφή και συνεργασία με προσωπικότητες, δημιουργούς και ανθρώπους των γραμμάτων.

Η επόμενη δραστηριότητα του «Κέντρου Κλασικών Σπουδών και Ελληνικών Γραμμάτων» της Σεβερείου Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2023 στις 5 μ.μ., με τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Πέτρο Παπαπολυβίου, που θα αναπτύξει στα παιδιά το θέμα: «Η Μικρασιατική εκστρατεία και η καταστροφή του 1922».       

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1120