Διεθνής διάκριση του Γυμνασίου Αγλαντζιάς στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας


Το Γυμνάσιο Αγλαντζιάς συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας με δύο ταινίες: «Το νυφικό της Αργυρώς – Τρεις αναγνώσεις» και «Κλάτσες δκυολοήτιτζιες». To Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και τον Δήμο Καλαμάτας και σε αυτό συμμετείχαν ενενήντα επαγγελματικές και μαθητικές ταινίες από τριάντα χώρες. Οι προβολές έγιναν στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στην Καλαμάτα από τις 27 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2023.

Και τα δύο ντοκιμαντέρ των μαθητών/τριών του Γυμνασίου Αγλαντζιάς προκρίθηκαν στις τέσσερις τελικές υποψηφιότητες για το βραβείο καλύτερου μαθητικού ντοκιμαντέρ και απέσπασαν Ειδική Μνεία για την έξοχη δουλειά και την ενδελεχή έρευνα που διεξήγαγαν οι μαθητές για τις ανάγκες των ταινιών. Το βραβείο καλύτερης μαθητικής ταινίας απέσπασε η συμμετοχή από την Τσεχία «The anxieties».

Τα ντοκιμαντέρ του Γυμνασίου Αγλαντζιάς δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου «Καταγράφουμε τη Μνήμη-Παραγωγή Ντοκιμαντέρ από μαθητές και μαθήτριες». Για την παραγωγή των ταινιών εργάστηκαν συνολικά 40 μαθητές/τριες υπό την καθοδήγηση των Φιλολόγων, κ. Μαρίας Μολέσκη και κ. Γιώργου Κολοκοτρώνη.

Τα ντοκιμαντέρ διακρίθηκαν επίσης με πρώτα βραβεία στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες», στην κατηγορία «Ταινίες τεκμηρίωσης» και στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους. Προβλήθηκαν επίσης στο Φεστιβάλ Ιστορικού, Αρχαιολογικού και Εθνογραφικού Ντοκιμαντέρ, ΑΕΙ Film Festival.

Το Γυμνάσιο Αγλαντζιάς εκπροσωπήθηκε στο Φεστιβάλ από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων κ. Γιώργο Πιερίδη και τον φιλόλογο κ. Γιώργο Κολοκοτρώνη.

Τα ντοκιμαντέρ αλλά και όλες τις παραγωγές του Γυμνασίου Αγλαντζιάς μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο κανάλι του Σχολείου μας στο YouTube στον σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/@thestudio-aglantziagymnasium

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1443