Δράση Δόκιμων Πρεσβευτών του Λανιτείου Λυκείου


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολείο Πρεσβευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»

Στις 10/2/23, οι Δόκιμοι Πρεσβευτές του Λανιτείου Λυκείου οργάνωσαν δράση -στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολείο Πρεσβευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»- με στόχο να ενημερώσουν τη μαθητική κοινότητα του σχολείου με μια σειρά ομιλιών από εκπροσώπους του γραφείου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στη Κύπρο, της αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Κύπρο και του Συμβουλίου της Νεολαίας Κύπρου.

Η πρώτη ομιλία που παρακολουθήσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες ήταν από τον Εκπρόσωπο του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Κύπρο, τον κύριο Ευάγγελο Βασιλείου, με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση- Σχολείο Πρεσβευτής». Μαθητές και μαθήτριες αποκόμισαν γνώσεις σχετικά με την ΕΕ, τόσο μέσω της ομιλίας, όσο και από διαδραστικές δραστηριότητες που παρουσιάστηκαν.

Στη συνέχεια οι Δόκιμοι πρεσβευτές του Λανιτείου Λυκείου παρακολούθησαν την ομιλία του εκπροσώπου του Οργανισμού Europe Direct, κ. Βασίλη Ντανίλοφ, με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση ευκαιρίες για σπουδές, ανταλλαγή φοιτητών, επιμόρφωση και πρώτη εργασία». Ο κ. Βασίλη Ντανίλοφ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών/τριων, προτρέποντάς τους να συμμετέχουν σε πολλές δράσεις κατά τη μαθητική και φοιτητική τους ζωή, με στόχο την απόκτηση εμπειριών και την ενίσχυση του μορφωτικού τους επιπέδου.

Η τελευταία ομιλία που πραγματοποιήθηκε ήταν από την εκπρόσωπο του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, την κα Χριστίνα Γιανναπή, με θέμα τον ρόλο του Συμβουλίου Νεολαίας. Μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν σχετικά με το έργο του Συμβουλίου, διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν και τις ευκαιρίες που δίνει το Συμβούλιο στους νέους. Στο διάλειμμα οι Δόκιμοι Πρεσβευτές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα βιωματικό παιχνίδι, με το οποίο εκτός από στιγμές διασκέδασης αποκόμισαν και  σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά στου στόχους των νέων που έχει θέσει το Συμβούλιο Νεολαίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχαν διάφορα περίπτερα από το ΤΕΠΑΚ,  το EUROPE DIRECT και το ερευνητικό κέντρο «Ερατοσθένης», τα οποία είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν όλοι οι μαθητές του σχολείου για να ενημερωθούν για τα θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, εκτός από τους Δόκιμους Πρεσβευτές, μαθητές/τριες από το Θέκλειο Γυμνάσιο όπως και το Λανίτειο Λύκειο. Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές για την αποδοχή της πρόσκλησης και για τον χρόνο που αφιέρωσαν.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










831