Συμμετοχή Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας στην 6η κινητικότητα του Erasmus + KA229


«Teach me differently»

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, ΚΑ 229, «Teach me differently», το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας συμμετείχε στην 6η και τελευταία κινητικότητα εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών του Προγράμματος στην πόλη Laa της Αυστρίας από τις 29.01.23 μέχρι και τις 4.02.23 με εταίρους την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Σερβία, τη Ρουμανία και την Κύπρο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης διακινήθηκαν συνολικά 32 εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες από τις χώρες εταίρους. Η 6η συνάντηση διοργανώθηκε από το σχολείο  «Hak Has Laa», με ειδικό θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η έναρξη του προγράμματος έγινε με ένα ζεστό καλωσόρισμα και παρουσίαση από τους μαθητές/τριες του Σχολείου και της χώρας τους. Στη συνέχεια, ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Σχολείου, ενώ έγινε η πρώτη εισαγωγική παρουσίαση στην τεχνητή νοημοσύνη με τη χρήση του «chatGPT» από τους μαθητές/τριες παράλληλα με τη δημιουργία «avatar» για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης ξενάγηση στην πρωτεύουσα Βιέννη με χρήση της εικονικής πραγματικότητας (virtual reality tour), κάτι το οποίο ήταν μια μοναδική εμπειρία τόσο για τους/τις μαθητές/τριες όσο και για τους/τις καθηγητές/τριες. Με τη χρήση της «vr» μάσκας οι συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν πίσω στον χρόνο βιώνοντας ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Αυστρία και ειδικά την πόλη της Βιέννης.

Οι μαθητές/τριες είχαν επίσης την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές «Artificial Intelligence» και «Face Animation” δημιουργώντας αστεία μουσικά βίντεο. Στη συνέχεια, συμμετείχαν σε αγώνες ρομποτικής με «Lego Robots» κλείνοντας τη μέρα με ξενάγηση στην πόλη της Laa,  συμμετέχοντας παράλληλα και σε διαγωνισμό που αφορούσε την ξενάγηση.

Οι μαθητές/τριες μας επισκέφθηκαν επίσης το διαδραστικό μουσείο φυσικών επιστημών “VIDA”, στην πόλη Brno της Τσεχίας με ξενάγηση στην πόλη.

Την τελευταία μέρα του Προγράμματος διοργανώθηκαν αθλοπαιδιές καθώς και συνάντηση για  ανατροφοδότηση και επίδοση των πιστοποιητικών παρακολούθησης. Το πρόγραμμα έληξε με αποχαιρετιστήριο δείπνο σε ένα έντονα συγκινησιακό κλίμα.

Τέτοια προγράμματα προσφέρουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτούν νέες εμπειρίες γνωρίζοντας από κοντά ανθρώπους με διαφορετική γλώσσα και πολιτισμό.

Οι χώρες εταίροι αποχαιρετίστηκαν νιώθοντας ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί ο σκοπός και οι στόχοι του Προγράμματος, που ήταν η γνωριμία και η εξοικείωση με τις πρόσφατες εξελίξεις στην επιστήμη της πληροφορίας και τεχνολογίας καθώς και ο αντίκτυπος/εφαρμογή που έχουν τόσο εντός της σχολικής μονάδας όσο και στην καθημερινή ζωή, επιτεύχθηκαν στο έπακρο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










511