Διαπίστευση Erasmus στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας για τα έτη 2023-2027


Το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας έχει λάβει την πολύ τιμητική Διαπίστευση Erasmus για τα έτη 2023-2027, κατόπιν υποβολής σχετικής ανταγωνιστικής αίτησης. Η απόκτηση της Διαπίστευσης Erasmus στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης
συνιστά πιστοποίηση της επάρκειας και της ικανότητας του Σχολείου για υλοποίηση υποδειγματικών σχεδίων, διακρατικής κινητικότητας στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 (ΚΑ1).

Η έγκριση για Διαπίστευση βασίστηκε σε έναν μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό, με συγκεκριμένους τομείς προτεραιότητας και με ορίζοντα υλοποίησης δραστηριοτήτων το 2027. Αυτοί αφορούν την:

1. Εισαγωγή καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων και πρακτικών που αποσκοπούν στη δημιουργία ενός πιο συμπεριληπτικού, ευέλικτου και ανθρώπινου σχολείου.

2. Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη για την επίτευξη ενός πιο οικολογικού τρόπου ζωής.

3. Ευαισθητοποίηση και καλλιέργεια του ευρωπαϊκού πνεύματος για ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης και της ευρωπαϊκής ταυτότητας του σχολείου.

4. Διερεύνηση βέλτιστων πρακτικών για την ομαλή και παράλληλη λειτουργία του
συμβατικού σχολείου με το μουσικό σχολείο.

Στο πλαίσιο της Διαπίστευσης παρέχεται η ευκαιρία για συμμετοχή εκπαιδευομένων σε ομαδική κινητικότητα καθώς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό για συμμετοχή σε επιμορφώσεις, δραστηριότητες κατάρτισης, σκιώδη εργασία και άσκηση καθηκόντων διδασκαλίας στο εξωτερικό.

Η ομάδα Erasmus του Σχολείου έχει ήδη αρχίσει να δραστηριοποιείται προκειμένου να ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τις ευκαιρίες που παρέχει η Διαπίστευση καταρτίζοντας, παράλληλα, πρόγραμμα υλοποίησης δραστηριοτήτων με βάση τους τέσσερεις τομείς προτεραιότητας που έχουν εγκριθεί.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










762