Τέταρτη κινητικότητα Γυμνασίου Γερίου Ιωνά και Κολοκάση στο πλαίσιο του ERASMUS+


Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, ΚΑ 229, «Climate change and biodiversity» με θέμα την κλιματική αλλαγή και τη βιοποικιλότητα, το Γυμνάσιο Γερίου

«Ιωνά και Κολοκάση» συμμετείχε στην τέταρτη κινητικότητα του προγράμματος με έξι μαθητές και μαθήτριες και δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς στην πόλη Κεμίνμαα της Φινλανδίας από τις 6.02.23 μέχρι και τις 10.02.23.

Το Σχολείο «Keminmaan Keskuskoulu» υποδέχθηκε θερμά τους τριάντα δύο μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς από τις χώρες εταίρους Ισλανδία, Πορτογαλία και Κύπρο, επιφυλάσσοντάς τους μια ξεχωριστή τελετή έναρξης με χριστουγεννιάτικο θέμα, καθώς το Σχολείο βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό του Άγιου Βασίλη στη Λαπωνία.

Οι μαθητές και μαθήτριες φιλοξενήθηκαν από οικογένειες Φινλανδών μαθητών και μαθητριών του Σχολείου, ενώ παράλληλα ακολουθούσαν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα δραστηριοτήτων, που είχε ως βασικό στόχο τη γνωριμία τους με το ειδικό θέμα της συνάντησης «3R: Recycle, Reuse, Reduce». Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων αυτών, τα μέλη της αποστολής παρακολούθησαν μαθήματα και εργαστήρια στο Σχολείο, επισκέφτηκαν το επιστημονικό κέντρο Arktikum, το χωριό του Αγίου Βασίλη στο Ροβανιέμι, το κέντρο ανακύκλωσης Jäkälä στο Τόρνιο, καθώς επίσης και το χιονοδρομικό κέντρο Kalli, όπου είχαν την ευκαιρία να κάνουν οικολογικές χειμερινές δραστηριότητες, όπως πατινάζ, σκι και ορειβασία στο χιονισμένο δάσος.

Οι δραστηριότητες του έργου ολοκληρώθηκαν με την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στην τραπεζαρία του Σχολείου, με τη συμμετοχή μαθητών, καθηγητών και οικογενειών που φιλοξένησαν παιδιά, κατά την οποία απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής. Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από τις χώρες εταίρους αποχαιρετίστηκαν σε ένα έντονο συγκινησιακό κλίμα, έχοντας αποκτήσει αξέχαστες και μοναδικές εμπειρίες, κτίζοντας νέες φιλίες με την ελπίδα να κρατήσουν στο χρόνο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










477