Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου - Erasmus+: Μαθαίνω για την Κλιματική Αλλαγή μέσω της Τέχνης


Το Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο ClimART 2.0: Innovative methodologies for learning climate change through art and comics (ClimART 2.0: Καινοτόμες μεθοδολογίες για την εκμάθηση της Κλιματικής Αλλαγής μέσω της Τέχνης και των Κόμικς) και σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος, στο οποίο μετέχουν οργανισμοί και σχολεία από τέσσερις χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Κύπρος).

Το ClimART 2.0 στοχεύει στην ανάπτυξη, μεταφορά και εφαρμογή καινοτόμων μεθοδολογιών για την εκμάθηση της κλιματικής αλλαγής μέσω των Τεχνών, των κόμικς και γραφικών μυθιστορημάτων, και καλεί τους μαθητές να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της, και να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία, πάνω σε αυτό το θέμα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Βασιλείου με τη σειρά τους, αποτύπωσαν τις σκέψεις τους σε μορφή ενός κόμικ βιβλίου, με τη δημιουργία εικόνων και διαλόγων.

Στην εκδήλωση, διάρκειας περίπου μίας ώρας, θα γίνει η παρουσίαση του συγκεκριμένου Προγράμματος στο οποίο συμμετέχει το Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου, καθώς και του Comic Book που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τους μαθητές του σχολείου μας, με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, στις 4:00 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Πανεπιστημιούπολη, Αίθουσα Β 205,ΧΩΔ 02).

Στόχος είναι η διάδοση των αποτελεσμάτων και η ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, των επιπτώσεών της και των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ομάδα “I Love Graphic”, η οποία ανέλαβε ως Σύμβουλος του προγράμματος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










419