Δράση του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας - Σχολείου Πρεσβευτή του Ευρωκοινοβουλίου


Γνωριμία με τη διαδικτυακή πλατφόρμα mazi.eu

Το mazi.eu είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που ενώνει πολίτες κάθε ηλικίας και φύλου από όλη την Ευρώπη, για να λάβουν μέρος σε δημοκρατικές διεργασίες και εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΜΑΖΙ. Κι όλα αυτά στο πάτημα ενός κουμπιού!

Οι μαθητές/τριες του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας και ειδικότερα οι Δόκιμοι Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποφάσισαν να ενημερώσουν τους συμπολίτες μας και τις συμπολίτισσές μας για τα οφέλη της πλατφόρμας αυτής και να τους βοηθήσουν να εγγραφούν. Εξάλλου, ένας από τους στόχους του προγράμματος «Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο» είναι η σύνδεση της μαθητικής κοινότητας με την τοπική και ευρύτερη κοινωνία. Έτσι, στις 18 Φεβρουαρίου 2023 οργανώσαμε μια δράση στο Nicosia Mall, όπου πέτυχαμε όχι μόνο να παρουσιάσουμε την πλατφόρμα στους δημότες της Λακατάμειας αλλά και να βοηθήσουμε στην εγγραφή πολλών πολιτών κάθε ηλικίας.

Η ανταπόκριση του κοινού υπήρξε ενθαρρυντική, εφόσον ικανοποιητικός αριθμός πολιτών σκάναραν με το κινητό τους τηλέφωνο τον κωδικό που τους επιδεικνυόταν, ώστε να συνδεθούν με την ιστοσελίδα.  Πολλοί μάλιστα έβγαλαν μαζί μας φωτογραφίες μπροστά στην ενημερωτική αφίσα που ετοιμάσαμε και έπειτα τις κοινοποίησαν στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άλλοι, κατά τη διάρκεια της εγγραφής τους, άφησαν τα παιδιά τους να παίξουν μαζί μας εκπαιδευτικά παιχνίδια σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν ένα πρωινό γεμάτο με γόνιμη αλληλεπίδραση και ενημέρωση.

Συνοπτικά, η όλη δράση ήταν ευκαιρία για τους Μαθητές και Μαθήτριες Πρεσβευτές του Ευρωκοινοβουλίου,  να διαδώσουν το μήνυμα για ενεργούς Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι αποτελούν την κινητήριο δύναμη μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν επιθυμείτε κι εσείς να γίνετε μέλος σε μια ενεργή και δραστήρια κοινότητα πολιτών,  που χαρακτηρίζεται από συλλογικότητα και αποσκοπεί σε ένα καλύτερο μέλλον στην ΕΕ., καθώς και να ενημερώνεστε για θέματα που σας ενδιαφέρουν, κάντε σήμερα εγγραφή στην πλατφόρμα mazi.eu. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










691