Φιλοξενία του προγράμματος ERASMUS+ «5G» από το Γυμνάσιο Αραδίππου


Από τις 6/03/2023 μέχρι τις 10/03/2023 πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση των εταίρων στη Κύπρο του προγράμματος ERASMUS+ με θέμα τη κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος, «Going for great, green, genius generation» or «5G».

Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Κύπρος και η Λετονία που είναι η συντονίστρια χώρα του προγράμματος.  Το Γυμνάσιο Αραδίππου με  την  συντονίστρια του προγράμματος  κ. Λουκία Λαζαρίδου,  την  καθηγήτρια των αγγλικών  κ. Μαρία Οικονομίδου Παναγίδου και την καθηγήτρια μουσικής  κ. Κυριακή Θεοδώρου είχαν τον όλο συντονισμό και τη φιλοξενία του προγράμματος.

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με την τελετή έναρξης του προγράμματος. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τους μαθητές του σχολείου μας. Επιπλέον έγινε ξενάγηση στους χώρους και αίθουσες του σχολείου μας. Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για την Πάφο για διανυκτέρευση και επίσκεψη την επόμενη μέρα στο Περιβαλλοντικό κέντρο Παναγιάς για συμμετοχή στο εργαστήρι με θέμα “ Αειφορία, περιβάλλον, καινοτομία και εμπορία: Η αυθεντικότητα του κρασιού της Παναγιάς”. Επισκεφθήκαμε επίσης το Μοναστήρι του Κύκκου και καταλήξαμε για φαγητό στο γραφικό χωριό Μηλικούρι.

Κατά τις επόμενες μέρες, επισκεφθήκαμε τη Λευκωσία και το Περιβαλλοντικό κέντρο της Αθαλάσσας, όπου συμμετείχαμε στο πρόγραμμα “ Ανθρώπινες παρεμβάσεις σε λιμναία οικοσυστήματα - Ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων” και τη Λεμεσό, με επίσκεψη στο Κολόσσι και περιήγηση στην πόλη.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε  με επιτυχία με την δημιουργία παρουσιάσεων, σε Power Point, από τις ομάδες των παιδιών σχετικά με τις εμπειρίες τους  κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Η παρουσίαση έγινε από τους μαθητές την τελευταία μέρα του προγράμματος.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










781