ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ: Αναμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της καταργώντας την αγορά υπηρεσιών


«Εξασφαλίζοντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών που εργάζονται ήδη στα συγκεκριμένα προγράμματα»

Με ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ  αναφέρει:

«Βλέποντας τις τελευταίες μέρες την πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά στα προγράμματα αγοράς υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και ελπίζουμε ότι στην επικείμενη συνάντηση στις 20/3/2023 των συντεχνιών ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ που μας εκπροσωπούν, με τη νέα Υπουργό Παιδείας, κυρία Μιχαηλίδου αυτές δεν θα υιοθετηθούν. Ας μην ξεχνάμε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του νυν προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας διαβεβαίωναν για την «επαναφορά των εργαζομένων στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπ. Παιδείας στο εργασιακό καθεστώς της μισθωτής εργασίας, σύμφωνα με την έκταση της απασχόλησης τους, από την αρχή του σχολικού έτους 2023-2024».

Αν υιοθετηθεί η συγκεκριμένη πρόταση, μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων οι οποίοι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης θα μείνουν άνεργοι. Εργαζόμενοι οι οποίοι αναγκάστηκαν να υποστούν τις συνέπειες ενός παράνομου καθεστώτος εργοδότησης όπως αυτό απορρέει από τις δίκες που έχουν κερδηθεί, αλλά και από την πρόσφατη γνωμάτευση της Διευθύντριας Κοινωνικών Ασφαλίσεων που κατατάσσει τους εργαζόμενους σε καθεστώς μισθωτού και όχι αυτοεργοδοτούμενου.

Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο δεν είναι δυνατόν να δίνονται θέσεις εργασίας σε μόνιμους εκπαιδευτικούς με «υπερωριακή απασχόληση με κατ’ αποκοπή επίδομα χωρίς περιορισμό στον αριθμό των μόνιμων εκπαιδευτικών που θα απασχοληθούν» και να ωθούνται στην ανεργία αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν δικαιούνται καν να λάβουν ανεργιακό επίδομα λόγω της μετατροπής τους σε αυτοεργοδοτούμενους εδώ και μία δεκαετία.

Τονίζουμε απερίφραστα ότι θεωρούμε πως η πρόταση αυτή είναι εντελώς λανθασμένη σε ένα κράτος δικαίου που οφείλει να νοιάζεται για τους πολίτες του. Αναμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, καταργώντας το απαράδεκτο καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών εξασφαλίζοντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών που εργάζονται ήδη στα συγκεκριμένα προγράμματα και βιοπορίζονται από αυτά καθώς αυτό προτάσσει η λογική και να προβεί σε διάλογο με όλους τους επηρεαζόμενους το συντομότερο δυνατό».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










541