Εισφορά Λυκείου Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος» στον Σύνδεσμο «Ένα όνειρο Μια Ευχή»


Tην Παρασκευή, 17.3.2023 επισκέφθηκαν το Λύκειο Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος, φίλοι του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα όνειρο Μια Ευχή», στο πλαίσιο συνεργασίας με το ΥΠΑΝ.

Η κ Ανθή Αλεξάνδρου, μέλος του Συνδέσμου εξήγησε στους/στις μαθητές/τριες  και στους εκπαιδευτικούς, ότι η αποστολή του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», είναι να δίνει κίνητρα ζωής για τα παιδιά αυτά. Η εκπλήρωση ευχών, όπως η απόκτηση ηλεκτρονικού υπολογιστή, ταξίδι στη Eurodisney στο Παρίσι, ταξίδι-προσκύνημα, επίπλωση υπνοδωματίου, αγορά μουσικού οργάνου και άλλων, εντάσσεται στο πλαίσιο της ψυχολογικής υποστήριξης των παιδιών που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου, που είναι πάρα πολύ αναγκαία για τη θεραπεία τους.

Έρευνες απέδειξαν ότι τα παιδιά που ζουν ευτυχισμένα και ισότιμα στην κοινωνία, μέσα σε ένα υγιές και ωραίο περιβάλλον, έχουν μέχρι και 20% περισσότερες πιθανότητες ίασης.

Το Λύκειο μας, δεν μπορούσε παρά να σταθεί συμπαραστάτης στο έργο του Συνδέσμου και να κάνει το όνειρο του κάθε παιδιού που υποφέρει, μία πραγματικότητα. Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές μας ευαισθητοποιημένοι σε θέματα υγείας, από το περίσσευμα της καρδιάς τους, συγκέντρωσαν το ποσό των €370 και το παρέδωσαν στους φίλους του Συνδέσμου.

Τους εθελοντές του Συνδέσμου, συνόδευε κλιμάκιο Μοτοσυκλετιστών και η Αστυνομία Κύπρου.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1000