Συμμετοχή του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας στη 2η κινητικότητα Erasmus + KA210


«Computers in our life»

To Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας αποτελεί το συντονιστικό σχολείο του διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+με τίτλο, «Computers in our life», στο οποίο συμμετέχουν επίσης η Ελλάδα, η Σικελία και η Πορτογαλία.

Σκοπός του έργου είναι η γνωριμία και η εξοικείωση με τις πρόσφατες εξελίξεις στην επιστήμη της πληροφορίας και τεχνολογίας, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική, καθώς και στην επίδραση που αυτά έχουν με την εφαρμογή τους στην καθημερινή ζωή και στην κοινωνία ευρύτερα.

Στο πλαίσιο της 2ης κινητικότητας, δύο εκπαιδευτικοί και δύο μαθητές/τριες από την κάθε χώρα εταίρο είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην πόλη Comiso της Σικελίας από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 3 Μαρτίου 2023.

Το σχολείο «Instituto Comprensivo, Giovanni Verga», το οποίο ανέλαβε τη φιλοξενία της 2ης κινητικότητας είχε ως ειδικό θέμα, «How Computers affect the economic life». Στο πλαίσιο της συνάντησης οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη συμβολή της ψηφιακής τεχνολογίας στην εξέλιξη του τραπεζικού συστήματος. Σε σχέση με αυτή τη θεματική η φιλοξενούσα χώρα παρουσίασε μια εκτενή ιστορική αναδρομή που αφορούσε το πώς εξελίχτηκε η χρήση του πιο απλού υπολογιστή στη μαζική χρήση των υπολογιστών σήμερα.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η συμβολή της τεχνολογίας στις καθημερινές συναλλαγές μέσω τραπεζικών εφαρμογών, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στη χρήση πιστωτικών καρτών για αγορές ακόμη και από ανήλικους. Δόθηκε, επίσης, η ευκαιρία ενημέρωσης για τις βασικές αρχές του ψηφιακού νομίσματος, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι συναλλαγές με τη χρήση  του κρυπτονομίσματος καθώς και για τους κινδύνους που αυτές ελλοχεύουν.  Από την επίσκεψη σε τοπική τράπεζα της περιοχής φάνηκε η αντικατάσταση μεγάλου ποσοστού των εργαζομένων με τεχνολογικά μέσα και εφαρμογές.

Παράλληλα με τις διαλέξεις/συζητήσεις και την επίσκεψη στην τράπεζα, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν σε σειρά βιωματικών εργαστηρίων, σχετικών με το θέμα.

Η φιλοξενούσα χώρα δεν παρέλειψε να οργανώσει μια θερμή υποδοχή στις χώρες εταίρους, εκδρομές και επισκέψεις σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και εκκλησίες. Το πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στην αρχαία πόλη των Συρακουσών όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Νεάπολης, στο αρχαίο ελληνικό και ρωμαϊκό θέατρο και στο νησάκι Ortygia όπου βρίσκεται το ιερό του Απόλλωνα, το άγαλμα του Αρχιμήδη και ο εξαιρετικής αισθητικής καθεδρικός ναός. Εντυπωσιακή ήταν και η περιδιάβαση στην πόλη Ragusa Ibla με έντονα τα μπαρόκ στοιχεία, αλλά και η ξενάγηση στους χώρους του Δημαρχείου, η θερμή υποδοχή της Δημάρχου καθώς και η ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης Comiso. Τέλος, η εξόρμηση στο κάστρο της Donnafugata και η παρουσίαση των  θρύλων που σχετίζονται με αυτό θα μείνουν αξέχαστα!

Ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες και νέα γνώση έφτασε στο τέλος του! Οι χώρες εταίροι ανανέωσαν το ραντεβού τους με προορισμό την Ξάνθη, τον προσεχή Οκτώβριο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










703