Ο ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ ζήτησε από την Υπ. Παιδείας διασφάλιση της απασχόλησης του υφιστάμενου προσωπικού


Με ανακοίνωσή τους η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ αναφέρουν:

«Σε συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνάς Μιχαηλίδου και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, συζητήθηκε το θέμα της αλλαγής του καθεστώτος εργοδότησης των εκπαιδευτικών που απασχολούνται με αγορά υπηρεσιών στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΥΠΑΝ.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ανέλυσαν τις θέσεις τους σχετικά με την πρόταση του ΥΠΑΝ, η οποία είχε εγκριθεί από το απερχόμενο υπουργικό συμβούλιο και αφορούσε την κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών στα προγράμματα και τον τρόπο απασχόλησης και λειτουργίας των προγραμμάτων με  νέο καθεστώς.

Η πρόταση αυτή εκτοπίζει μεγάλη μερίδα των ήδη απασχολούμενων στα προγράμματα και ζητήθηκε όπως διαφοροποιηθεί ώστε να διασφαλιστεί η απασχόληση του υφιστάμενου προσωπικού.

Η Υπουργός ανέλαβε να επανεξετάσει το όλο θέμα από την αρχή σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εργασίας για να υποβάλει πρόταση για συζήτηση λαμβανομένου υπόψη των θέσεων που κατατέθηκαν από τις συντεχνίες στη σημερινή συνάντηση.

Το θέμα που προκύπτει από τη γνωμάτευση της Διευθύντριας των Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε όσους απευθύνθηκαν σε αυτή για εξέταση του καθεστώτος απασχόλησης τους τέθηκε από τις συντεχνίες και ζητήθηκε να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση της.

Όπως μας αναφέρθηκε, το ΥΠΑΝ αναμένει οδηγίες από τη Nομική Yπηρεσία. Ζητήθηκε να γίνουν παραστάσεις για να εφαρμοστεί η απόφαση πριν από την επόμενη ημερομηνία καταβολής των κοινωνικών ασφαλίσεων υπό το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών.

Ενόψει αυτών των εξελίξεων αναμένουμε τις απαντήσεις για συνέχιση του διαλόγου και θα ενημερώνουμε ανάλογα».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










476