Στη Τσεχία βρίσκεται αντιπροσωπεία μαθητών του Λυκείου Βεργίνας για το Erasmus Plus KA1


Συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθειά μας κατά των διακρίσεων, του διαχωρισμού και της ανισότητας, καθώς επίσης και της διαχείρισης άγχους και συγκρούσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Plus του Σχολείου μας. Τόπος αναφοράς και δράσης το σχολείο Jirovcova της πόλης Ceske Budejovice στην Τσεχία.

Από τις 19 Μαρτίου μέχρι και τις 25 Μαρτίου εικοσαμελής ομάδα μαθητών του Λυκείου Βεργίνας μαζί με τέσσερις  καθηγητές συνοδούς, εργάζονται με δυναμισμό και αποφασιστικότητα για τη δεύτερη Δράση του Προγράμματος. Θέμα της Δράσης μας είναι «Μαζί Είμαστε Πιο Δυνατοί- Η διαφορετικότητα μας Ενώνει, Ποτέ Δεν Μας Χωρίζει!» και όλα τα παιδιά ένωσαν τις δυνάμεις τους, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας και χρώματος και βρήκαν ξανά τον τρόπο να αποδείξουν ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά, φτάνει να τους δίνονται οι ευκαιρίες».

Μέσα από ειδικά σχεδιασμένα εμπειρικά εργαστήρια, συζητήσεις, παιχνίδια, ζωγραφική και επισκέψεις σε εκπαιδευτικά Ιδρύματα, οι  μαθητές βιώνουν εμπειρίες ζωής. Οι μαθητές του Λυκείου Βεργίνας έχουν ευαισθητοποιηθεί και έζησαν εμπειρίες που αφορούν τα θέματα της πολυμορφίας, των διακρίσεων και της ανισότητας καθώς επίσης και τα θέματα της διαχείρισης των συγκρούσεων και του άγχους».

Οι  μαθητές  που λαμβάνουν μέρος στη Δράση, είναι έτοιμοι να αγωνιστούν και επιστρέφοντας στο σχολείο τους, να αποδείξουν ότι «Η πολυμορφία είναι η δύναμή μας, και δεν μπορεί ούτε πρέπει να μας χωρίζει.

Άντρη Κούννου

Λύκειο Βεργίνας 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










453