ΠΕΟ και ΣΕΚ για ΑΒΠ ΥΠΑΝ: Επί του παρόντος δεν συντρέχει λόγος για κινητοποιήσεις


Με ανακοίνωσή τους οιΣυντεχνίες ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και  ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ αναφέρουν:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι στα Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα του ΥΠΑΝ,

Περιήλθε σε γνώση μας ότι ετοιμάζεται κινητοποίηση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών για την Τετάρτη 29/3/2023 και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

Στις 22/3/2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο ΥΠΑΝ με τη νέα Υπουργό Παιδείας σε επίπεδο των Γεν. Γραμματέων των Συντεχνιών μας κατά την οποία συζητήσαμε το θέμα του τερματισμού της αγοράς υπηρεσιών στα Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα του ΥΠΑΝ στη βάση απόφασης του προηγούμενου Υπουργικού Συμβουλίου μια βδομάδα πριν τις Προεδρικές εκλογές.

Κατανοούμε απόλυτα τις οποιεσδήποτε ανησυχίες οι οποίες προέκυψαν από τη διαρροή του σχετικού εγγράφου αναφορικά με αυτό το θέμα. Για αυτό τον λόγο στην συνάντηση μεταφέραμε ότι υπάρχει σοβαρή αναστάτωση και αντίδραση των υφιστάμενων εργαζομένων οι οποίοι ανέμεναν την διαφοροποίηση του καθεστώτος απασχόλησης τους που προήλθε μετά από τις προσπάθειες που έγιναν από μέρους των Συντεχνιών μας, με αγώνες, απεργίες, κινητοποιήσεις, δικαστικές αποφάσεις και πρόσφατα με προσωπικές καταγγελίες που στάλθηκαν για γνωμάτευση στην Διευθύντρια των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στη συνάντηση με την Υπουργό ήμασταν απόλυτα σαφείς ότι πρέπει να διασφαλιστεί η απασχόληση όλων των εκπαιδευτικών στα προγράμματα  και να μην θυματοποιηθεί κανένας.

Παράλληλα απαιτήσαμε όπως αυτή θα είναι η βασική αρχή μέσα από την οποία θα ανοίξει ο διάλογος.

Ζητήσαμε επίσης την άμεση μετατροπή από αυτοεργαζόμενους σε εργοδοτούμενους και συνέχιση της απασχόλησης τους με μισθωτή εργασία.

Επίσης επισημάναμε τις αλλαγές που εισηγήθηκε το ΥΠΑΝ σε κάποια από τα προγράμματα, π.χ την μετατροπή των ΚΙΕ σε ΚΙΕΕ, το θέμα της αποξένωσης των Επιμορφωτικών Κέντρων και την παραχώρηση τους στους Δήμους κάτι για το οποίο διαφωνούμε, την ουσιαστική κατάργηση των μαθημάτων ειδικού ενδιαφέροντος και άλλα.

Η Υπουργός κατανόησε τις θέσεις μας και αντιλαμβανόμενη τη βασική μας αρχή ότι δεν πρέπει να θυματοποιηθεί κανείς ανέλαβε να εξετάσει το όλο θέμα εξ’ αρχής εφόσον συντονισθεί με τους Υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και την Προεδρία της Δημοκρατίας. Θα επανέλθει σε νέα συνάντηση το συντομότερο δυνατόν όπως ανάφερε.

Ήδη βρισκόμαστε σε πλήρη συνεργασία με όλους τους υφιστάμενους Συνδέσμους και Επιτροπές που λειτουργούν στα Προγράμματα και σε περίπτωση που οι απαντήσεις που θα πάρουμε είναι αρνητικές και δεν θα ικανοποιούν τις θέσεις τις οποίες προβάλαμε, τότε όπως έχουμε προειδοποιήσει την ίδια την Υπουργό θα προβούμε σε μαζικές κινητοποιήσεις.  

Επειδή η Υπουργός Παιδείας έχει εκφράσει την βούληση της να εξετάσει εκ νέου το όλο ζήτημα, επί του παρόντος δεν συντρέχει λόγος για κινητοποιήσεις».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










529