Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων φιλοξένησε μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών


Το Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων Πάνου Ιωάννου υποδέχτηκε και φιλοξένησε από τις 17/3/23 - 20/3/23 μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου Γυμνάσιου Γιαννιτσών "Κύριλλος και Μεθόδιος". Της επίσκεψης της ομάδας από την Ελλάδα, προηγήθηκε η επίσκεψη και φιλοξενία ομάδας του σχολείου μας, μαθητών και εκπαιδευτικών, στα Γιαννιτσά από τις 8-11/12/2022.

Η συμμετοχή όλων των μαθητών στις δραστηριότητες που διοργάνωσαν τα δυο σχολεία, ήταν τέτοιες που βοήθησαν στη δημιουργία γνωσιολογικών και αξιακών προϋποθέσεων ώστε τα παιδιά να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές σε ζητήματα προστασίας της οικολογικής ισορροπίας, της ποιότητας ζωής και της βιωσιμότητας της ανάπτυξης, καθώς επίσης στην ενδυνάμωση των ιστορικών, εθνικών και πολιτιστικών δεσμών που συνδέουν την Κύπρο με την Ελλάδα και η προώθηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία όπου Ελλαδίτες και Κύπριοι συναντηθήκαμε για ακόμα μια φορά, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια εξαιρετική πρωτοβουλία.

Κατά την επίσκεψη των Ελλαδιτών στην Κύπρο, τα παιδιά επισκέφθηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου, το Πάρκο Αγαλμάτων στην Αγία Νάπα, συμμετείχαν σε δραστηριότητες στον Βοτανόκηπο στο Αυγόρου, επισκέφθηκαν το ¨Ομοδος και την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, όπου έτυχαν ενημέρωσης από τον π. Νεόφυτο. Επισκέφθηκαν επίσης το κάστρο της Λάρνακας και την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, όπου ενημερώθηκαν από τον π. Γρηγόριο. Τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να αναπτύξουν σχέσεις φιλίας, μέσα από την επίσκεψή τους στον Μόλο και την Μαρίνα Λεμεσού, καθώς επίσης και στο λιμανάκι και παραλιακό πεζόδρομο της Αγίας Νάπας.

Φυσικά τα παιδιά επισκέφθηκαν και το σχολείο μας, όπου τους έγινε ξενάγηση στις αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια του σχολείου μας. Παρακολούθησαν επίσης μικρή εκδήλωση με τραγούδια του Μουσικού σχολείου. Την εκδήλωση χαιρέτησε με μήνυμά της η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου, καθώς οι δράσεις του προγράμματος ήταν κάτω από την αιγίδα της.

Στις δυο ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών, προσφέρθηκαν γεύματα από το Δήμο Αγίας Νάπας, την Κοινότητα Φρενάρους, τον σύνδεσμο γονέων καθώς επίσης και πρόγευμα από τους μαθητές του σχολείου μας.

Το «Χρυσοπράσινο φύλλο» αποτελεί διακρατικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Σ’ αυτό συμμετέχουν 28 Γυμνάσια και Λύκεια (14 από την Κύπρο και 14 από την Ελλάδα) τα οποία ανά δυάδες συμπράξεων σχεδιάζουν, προγραμματίζουν και εκπονούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Σκοπός του προγράμματος «Χρυσοπράσινο Φύλλο» είναι να προωθήσει τη συνεργασία μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών, υπουργείων, συνδέσμων γονέων και κηδεμόνων, τοπικών δήμων και κοινοτήτων και περιβαλλοντικών φορέων για την παροχή στους/στις μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς των δύο χωρών ευκαιρίες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργηθούν περιβαλλοντικά εγγράμματοι ενεργοί πολίτες ευαισθητοποιημένοι και για τα θέματα του περιβάλλοντος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










431