Λανίτειο Λύκειο: Τέχνη και αθλητισμός με τη συμβολή του Yianis Christodoulou Foundation


Ένα εντυπωσιακό εικαστικό έκθεμα κοσμεί την κεντρική αίθουσα του Λανιτείου Λύκειου από τις 27/03/2023. Πρόκειται για πυγμάχο εν κινήσει φτιαγμένο από πλάκες ξύλου και συνδεδεμένο με πείρους, ο οποίος αναπαριστά στάση πυγμαχίας που εμπνέει θάρρος, σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Η αφορμή για αυτήν την εικαστική δημιουργία ήταν το δεύτερο βραβείο σε διαγωνισμό του Yianis Christodoulou Foundation το 2020 με θέμα: «Keep Fit and Healthy Through Boxing» ο οποίος παρέμπεμπε στο αρχαιοελληνικό άθλημα της πυγμαχίας και τις αξίες που μεταφέρονται μέσα από τον αθλητισμό στους νέους. 

Το Λανίτειο Λύκειο κέρδισε το δεύτερο βραβείο με το ποσό των 5000 ευρώ με το έργο της μαθήτριας Κολοκασίδου Γαβριηλίας. Μετά από έγκριση του YCF αποφασίστηκε να αξιοποιηθούν τα 1000 ευρώ για το συγκεκριμένο έργο. Η κατασκευή αποτελεί πηγή έμπνευσης στο σχολείο για όλους τους μαθητές, τόσο του αθλητικού σχολείου όσο και των υπολοίπων. Το υπόλοιπο ποσό των 4000 ευρώ αξιοποιήθηκε για την αγορά υπαίθριου αθλητικού εξοπλισμού ο οποίος τοποθετήθηκε το 2020.

Για το έργο εργάστηκαν παιδιά της Ομάδας Εναλλακτικού Προγράμματος Φοίτησης του Λανιτείου Λυκείου υπό την εποπτεία και καθοδήγηση της Βασιλικής Νικολάου και Έλενας Γεωργίου. Την ιδέα και υλοποίηση του έργου κατεύθυνε ο καθηγητής τέχνης και εικαστικός, Δημήτρης Δημητρίου. Το έργο φτιάχτηκε σε δύσκολη περίοδο καθώς διέκοψε την προσπάθεια η πανδημία.

Το Yianis Christodoulou Foundation επισκέφτηκε το Λανίτειο Λύκειο και συγκεκριμένα το Αθλητικό σχολείο την Άνοιξη του 2020 σε ημερίδα Αθλητισμού και γνωριμίας με μαθητές και αθλητές πυγμαχίας που συνόδευαν την αποστολή από την Αγγλία. Ο ίδιος ο επίτιμος πρόεδρος του YCF, John Christodoulou, με Βρετανούς μαθητές και αθλητές πυγμαχίας του England Boxing – Merseyside and Cheshire Region, από τις ομάδες Rotunda and Kirkade ABC και οι επαγγελματίες πυγμάχοι Ryan Burnett (Ιρλανδία – WBA KAI IBF 2017 και 2018) και Mike Arnaoutis (Ελλάδα με διεθνείς επιτυχίες σε Ελλάδα και Αμερική) συμμετείχαν στην αποστολή μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος για να στηρίξουν τη δράση αυτή. 

Στη συνέχεια η αποστολή από την Αγγλία με μαθητές από το Λανίτειο Λύκειο επισκέφτηκαν το Κούριο όπου ξεναγήθηκαν και συζήτησαν για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Κύπρου. Ο John Christodoulou κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εκείνης συζήτησε με μαθητές του Λανιτείου Λυκείου για τις προοπτικές των αθλημάτων τους και τις επαγγελματικές και ακαδημαϊκές τους δυνατότητες.

Οι εκπαιδευτικοί του Λανιτείου Λυκείου και οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση, ευχαριστούν το Yianis Christodoulou Foundation και ιδιαίτερα τον John Christodoulou για τη δημιουργική ευκαιρία και την ξεχωριστή εμπειρία που είχαν με την επίσκεψη του.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1437