Ευχαριστήρια ανοιχτή επιστολή από το Λανίτειο Λύκειο στο Yianis Christodoulou Foundation


Είναι με μεγάλη τιμή και χαρά που επιθυμούμε ως σχολείο να σας συγχαρούμε για την ευκαιρία που μας δώσατε να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό «Love Cyprus» και να κερδίσουμε το δεύτερο βραβείο των 25000 ευρώ το οποίο θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με την πρότασή μας για βελτίωση των εξωτερικών χώρων του σχολείου μας. Η διαγωνιστική πρόταση ήταν εξαιρετική και περιλάμβανε στοιχεία της παράδοσης μας και της πατρίδας μας που ενδεχομένως αφήνουμε σε κάποιες περιπτώσεις, στην άκρη. Παρόλα αυτά η θεματολογία του διαγωνισμού που αφορούσε την παράδοση, τις ομορφιές της Κύπρου, τα συναισθήματα μέσα από την πατρίδα μας, μας έδιναν την ευκαιρία για ανάδειξη των πιο πάνω στοιχείων σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Το Λανίτειο Λύκειο συμμετείχε με 5 συμμετοχές, 3 φωτογραφίες και 2 βίντεο με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τη Λίζα Βασιλείου, τη Μαρία Χριστοπούλου, τον Κωνσταντίνο Κυριακίδη και την Αντριάνα Σεργίδου η οποία ήταν υπεύθυνη των παιδιών που διακρίθηκαν με το Β΄ βραβείο και το ποσό των 25000. Συντονιστής δράσης ήταν ο Χριστόδουλος Σταμάτης. Η προσπάθεια όλων των παιδιών ήταν πολύ σημαντική και ο διαγωνισμός δημιούργησε συνθήκες υγειούς άμιλλας ανάμεσα στις διαφορετικές ομάδες μαθητών και κάποια παιδιά συμμετείχαν σε δύο εργασίες. Σε κάθε περίπτωση, το διάστημα από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι το τέλος Μαρτίου ήταν μια περίοδος δημιουργικού οργασμού για το σχολείο μας κάτι που οφείλεται στο YCF και σας ευχαριστούμε για αυτό.

Η βραδιά της απονομής των βραβείων και η πρόσκληση του YCF και η διάκριση για το Λανίτειο Λύκειο ήταν η κορωνίδα των προσπαθειών των ομάδων συμμετοχής. Η βραδιά ήταν εξαιρετική, ο Κωνταντίνος Αργυρός ήταν απολαυστικός, όπως και ο Σταύρος Φλάτλευ σε συνδυασμό με την παρουσία της Άννας Βίσση. Την ίδια στιγμή οι παρουσιάσεις των σχολείων που διακρίθηκαν συνέθεσαν ένα μωσαϊκό σύνθετο και σύνδεσαν το μοντέρνο με το παραδοσιακό.

Ευχαριστούμε για τη δεύτερη θέση και το βραβείο των 25000 ευρώ το οποίο θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε για τον εξωραϊσμό του εξωτερικού χώρου του σχολείου μας και σύμφωνα με τις οδηγίες σας. Στο σημείο αυτό επιθυμούμε να σας ευχαριστήσουμε για το βραβείο των 5000 ευρώ που κερδίσαμε σε προηγούμενο διαγωνισμό σας το 2019-2020 και αξιοποιήθηκε πρόσφατα λόγω καθυστέρησης από την πανδημία. Ταυτόχρονα σας προσκαλούμε για επιτόπια αυτοψία στα έργα τα οποία δημιουργήθηκαν με την προσφορά σας όπως τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής και το ξύλινο άγαλμα προοπτικής του «Πυγμάχου εν κινήσει» το οποίο βρίσκεται στην κεντρική αίθουσα του Λανιτείου Λυκείου.

Τέλος, ευχόμαστε ότι ο διαγωνισμός αυτός ή σε διαφορετική μορφή να γίνει θεσμός από το Yianis Christodoulou Foundation και τα επόμενα χρόνια να δοθούν ευκαιρίες σαν τη δικιά μας και σε άλλα σχολεία της Κύπρου.

Καθηγητικός Σύλλογος Λανιτείου Λυκείου

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1478