Περιφ. Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς: Ευχαριστήρια επιστολή προς το Yianis Christodoulou Foundation


H Διεύθυνση, ο Καθηγητικός Σύλλογος, η σχολική κοινότητα και ο Σύνδεσμος Γονέων του Περιφερειακού Γυμνασίου Κοκκινοτριμιθιάς θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς το Yianis Christodoulou Foundation (YCF) που μας έδωσε την ευκαιρία στον Παγκύπριο διαγωνισμό «Love Cyprus»να συμμετάσχουμε και να κερδίσουμε το 1ο βραβείο 50.000€, ποσό το οποίο θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με την πρόταση μας για κατασκευή Υπαίθριου Γυμναστηρίου καλλισθενικής γυμναστικής.

Η πρότασή μας επικεντρώνεται στην προσπάθεια δημιουργίας υπαίθριων γυμναστηρίων σε σχολικούς χώρους, καθώς η φυσική δραστηριότητα έρχεται ως αντιστάθμισμα σε διάφορα κοινωνικά προβλήματα που προκαλούν παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες προκαλούνται από τις κακές διατροφικές συνήθειες, την ακινησία, τις εξαρτήσεις και τα υψηλά επίπεδα άγχους.

Παράλληλα η κατασκευή υπαίθριου γυμναστηρίου θα δώσει τη δυνατότητα σε πληθυσμιακές ομάδες της ευρύτερης περιοχής με κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες να έχουν πρόσβαση σε φυσικές δραστηριότητες χωρίς περιορισμούς, συμβάλλοντας έτσι στην καθολική πρόνοια πρόληψης της υγείας των πολιτών και στη δια βίου άσκηση χωρίς διακρίσεις.

Το σχολείο μας συμμετείχε με 3 φωτογραφίες και  3 βίντεο εκ των οποίων εγκρίθηκαν τα 2. Τα 2 βιντεάκια ενώθηκαν και έγιναν 1 το οποίο απέσπασε το 1ο βραβείο με το ποσό των 50.000€.

Συντονίστρια της δράσης ήταν η Β.Δ. Μαρία Παλμύρη με συνεργάτες τους Β.Δ. Παναγιώτη Νικολαΐδη και Δήμητρα Χριστοφίδου.

Η προσπάθεια όλων των μαθητών/τριών που έλαβαν μέρος ήταν σημαντική και εντυπωσίασε  όλους τους παρευρισκόμενους στο Monte Caputo  όπου έγινε η τελετή βράβευσης.

Ευχαριστούμε το YCF, αφ΄ ενός για την πολύ σημαντική προσφορά του στον τόπο μας και αφ΄ αφετέρου για την πραγματοποίηση αυτού του σπουδαίου διαγωνισμού που έχει καταφέρει να κινητοποιήσει τους μαθητές/τριες Παγκύπρια.

Ευχαριστούμε επίσης την κριτική επιτροπή κ. John Christodoulou, κ. Άννα Βίσση, κ. Μαριάννα Λάτση, κ. Christian Moor που μας τίμησαν με το 1ο βραβείο καθώς και τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον Σταύρο Φλάτλευ που μας χάρισαν ανεπανάληπτες στιγμές στο Monte Caputo.

Ευχόμαστε  από καρδιάς ο διαγωνισμός «Love Cyprus» να γίνει θεσμός και να αποτελέσει έμπνευση για όλα τα σχολεία της Κύπρου!!

Η Διευθύντρια
Βούλα Μόρμορη




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1189