Α’ Βραβείο στο Γυμνάσιο Ακροπόλεως στους 34ους Παγκύπριους Σχολικούς Αγώνες Θεάτρου


Στην κατηγορία «Σύγχρονο Θέατρο» Γυμνασίων Περιφέρειας Λευκωσίας.

Το Γυμνάσιο Ακροπόλεως απέσπασε το Α’ Βραβείο στους 34ους Παγκύπριους Σχολικούς Αγώνες Θεάτρου στην κατηγορία «Σύγχρονο Θέατρο» Γυμνασίων Περιφέρειας Λευκωσίας. Οι Αγώνες διοργανώθηκαν από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Το Γυμνάσιο Ακροπόλεως, εκτιμώντας την ενασχόληση του ανθρώπου με τον πολιτισμό, συμμετείχε στους φετινούς Σχολικούς Αγώνες Θεάτρου με το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Μαντάμ Σουσού».  Οι τρεις μαθητικές και οι δύο βραδινές παραστάσεις, που πραγματοποιήθηκαν από τις 16 μέχρι τις 18 Μαρτίου 2023 στο Θεατράκι του ΡΙΚ «Ανδρέας Χριστοφίδης», σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και απέσπασαν ενθουσιώδες χειροκρότημα από το κοινό.

Τη διασκευή του κειμένου και τη σκηνοθεσία ανέλαβε η κυρία Αντριάνα Κωνσταντίνου, καθηγήτρια Αγγλικών. Η καθηγήτρια Τέχνης κυρία Νικολέττα Ερωτοκρίτου Ζαντή επιμελήθηκε τα σκηνικά και τα κοστούμια ενώ τη μουσική επιμέλεια είχε η καθηγήτρια Μουσικής κυρία Μαρία Λουκαΐδου.

Έλαβαν μέρος οι μαθητές και μαθήτριες:  Πασκούλοβ Λόλα, Α1, Τριάντης Νικόλας, Β5, Καλογήρου Οδυσσέας, Β6, Μπενάκη Χρύσω, Γ2, Μάγος Γιώργος, Α1, Γεωργίου Κυριακή, Α3, Γιαννικούρη Αλίκη, Α1, Ναλμπαντιάν Αγκόπ, Β6, Αλεξάνδρου Γιώργος, Γ2, Πρωτογέρου Κατερίνα, A4, Κοσμίδου Νάντια, Β6

Βοήθησαν, επίσης, οι μαθητές και μαθήτριες: Χριστοδούλου Μαρία Μαργαρίτα, Γ3, Χριστοδούλου Αθηνά Κλειώ,  Γ5,  Παπαδοπούλου Ναταλία, Β6, ΓεχιάνΒασιλική, Β6, ΞενίδηΛουίζα Μαρία, Β6και Μιχαηλίδου Κατερίνα, Β6.

Τα παιδιά, που συμμετείχαν ζυμώθηκαν μέσα σ΄ ένα μαγικό ταξίδι από την πρώτη ανάγνωση του κειμένου μέχρι τη μυσταγωγία της σκηνής. Όσοι και όσες έλαβαν μέρος ομολογούν ότι κέρδισαν μια εμπειρία ζωής. Κέρδισαν αυτοπεποίθηση, γνώσεις, ομαδικότητα, καλλιέργεια ψυχική και πνευματική, ψυχαγωγία.

Την απτή αναγνώριση του επιτεύγματός τους παρέλαβαν οι συντελεστές της παράστασης σε Τελετή Βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου «Εύης Γαβριηλίδης» την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023. Στην Τελετή παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου κ. Αντιγόνη Παπαφιλίππου και ο Προϊστάμενος του Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Σπύρος Αντωνέλλος.  Κατά την Τελετή βραβεύτηκαν και τα υπόλοιπα σχολεία που κατέλαβαν βραβεία στις διάφορες περιφέρειες.

Οι συντελεστές της παράστασης, μικροί και μεγάλοι, έκαναν υπερήφανο το Σχολείο τους, την οικογένειά τους και πάνω απ’ όλα τον εαυτό τους. Γι’ αυτό η Διεύθυνση και ο Καθηγητικός Σύλλογος του Γυμνασίου Ακροπόλεως τους συγχαίρει θερμά!




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1708