Δύο βραβεία για το Λύκειο Αγίου Σπυρίδωνα στον Διαγωνισμό για την Επιστήμη της Μετεωρολογίας


Το Λύκειο Αγίου Σπυρίδωνα συμμετείχε στον Διαγωνισμό για την Επιστήμη της Μετεωρολογίας, ο οποίος διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και τον Μετεωρολογικό Σύνδεσμο Κύπρου και είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Μαρίας Πογιατζή.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό είχαν να φωτογραφίσουν κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα ένα Ατμοσφαιρικό/Μετεωρολογικό φαινόμενο, το οποίο βρήκαν εντυπωσιακό, όπως ένα καταιγιδοφόρο νέφος, μία αστραπή, ένα ουράνιο τόξο, μια χαλαζόπτωση, μια ομίχλη και χαμηλή νέφωση, τη βροχή, τη σκόνη ή έναν ανεμοστρόβιλο. Στη συνέχεια, έπρεπε να δώσουν μια όσο το δυνατόν επιστημονική εξήγηση του φαινομένου που φωτογράφισαν χρησιμοποιώντας κατάλληλη βιβλιογραφία, καθώς επίσης και μετεωρολογικά δεδομένα της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στον διαγωνισμό με δύο ερευνητικές ομάδες, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Δρ Δώρας Ορφανίδου. Στην πρώτη ομάδα συμμετείχαν οι τελειόφοιτοι μαθητές Νεοκλέους Στέλιος και Πολίτη Σαββίνα του Γ3.2, οι οποίοι εκπόνησαν εργασία με τίτλο: «Κεραυνός-Το όπλο των θεών του Ολύμπου». Η εργασία τους απέσπασε το 2ο Βραβείο στην κατηγορία Λυκείων, το οποίο περιλάμβανε τιμητικό δίπλωμα και χρηματικό ποσό. Το Βραβείο απονεμήθηκε από τον Γενικός Επιθεωρητή  Μέσης Εκπαίδευσης, Δρ Νικόλα Γιασουμή.

Στη δεύτερη ομάδα, συμμετείχαν  οι μαθητές Δημήτρη Θεοδόσης Β3.1, Ιωσήφ Γεωργία Β3.1, Γεωργίου Κωνσταντίνος Β3.1 και  Λουρίδης Γεώργιος Α3.2.  Η ομάδα εκπόνησε εργασία με τίτλο: «Διπλό ουράνιο τόξο και σεληνιακό στέμμα- Τα χρώματα της Ίριδας στον ουρανό της ημέρας και της νύχτας». Η εργασία τους απέσπασε έπαινο στην κατηγορία Λυκείων και τους απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα. Ο έπαινος απονεμήθηκε από τον Επιθεωρητή Φυσικής, κύριο Παναγιώτη Ελευθερίου.

Τιμητικό δίπλωμα απονεμήθηκε επίσης στη συντονίστρια καθηγήτρια καθώς και στο σχολείο μας.

Από τη Διεύθυνση 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1286