Διεξήχθησαν στην Πάφο οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Καλαθοσφαίρισης Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου


Την Τετάρτη και την Πέμπτη 26 και 27 Απριλίου 2023,  διεξήχθησαν στην Πάφο οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Καλαθοσφαίρισης Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου, οι οποίοι διοργανώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και τον Δήμο Πάφου

Σε αυτούς συμμετείχαν 6 ομάδες από την Ελλάδα, 3 Αρρένων και 3 Θηλέων καθώς και 2 πρωταθλήτριες Κύπρου. Συγκεκριμένα συμμετείχαν για τα αγόρια: το Λύκειο Βεργίνας Λάρνακας, το ΙΔ΄ ΓΕΛ Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, το ΙΔ΄ ΓΕΛ Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη και το ΙΔ΄ ΓΕΛ Αναγέννηση. Επίσης για τα κορίτσια συμμετείχαν: το Λύκειο Κύκκου Β΄ Λευκωσίας, το ΙΔ΄ ΓΕΛ Εκπαιδευτήρια Διαμαντοπούλου, το ΙΔ΄ ΓΕΛ Φρυγανιώτη και το 1ο ΓΕΛ Ρεθύμνου.

Οι αγώνες των κοριτσιών διεξήχθησαν στην Κλειστή Αίθουσα Αθλοπαιδιών του               Α’ Λυκείου Πάφου « Άκης Κλεάνθους» και οι αγώνες των αγοριών  στην Κλειστή Αίθουσα Αθλοπαιδιών ΚΟΑ «Αφροδίτη». Οι δύο τελικοί διεξήχθησαν στην Κλειστή Αίθουσα Αθλοπαιδιών ΚΟΑ «Αφροδίτη» την Πέμπτη 27 Απριλίου, το πρωί 09:30 και 11:30.

Την 1η θέση στις ομάδες κοριτσιών εξασφάλισε το ΙΔ' ΓΕΛ Φρυγανιώτη, τη 2η θέση το 1ο ΓΕΛ Ρεθύμνου, την 3η θέση το ΙΔ' ΓΕΛ Εκπαιδευτήρια Διαμαντοπούλου και την 4η θέση το Λύκειο Κύκκου Β’ Λευκωσίας.

Στα αγόρια την 1η θέση εξασφάλισε το ΙΔ' ΓΕΛ Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, τη 2η θέση το ΙΔ' ΓΕΛ Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη, την 3η θέση το ΙΔ' ΓΕΛ Αναγέννηση και την 4η θέση το Λύκειο Βεργίνας Λάρνακας.

Τα βραβεία απένειμε η έντιμη Υπουργός Παιδείας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία  τόνισε τη σημασία των Πανελλήνιων Αγώνων για τον σχολικό αθλητισμό, αλλά και γενικότερα για την προαγωγή των αξιών  του αθλητισμού, όπως το «ευ αγωνίζεσθαι», την ηθική ποιότητα του αθλητή και την ειρήνη και συναδέλφωση ανθρώπων και λαών.

Ο  Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) Δημήτριος Κερερές, μετέφερε τους χαιρετισμούς τόσο της αρμόδιας Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, Νίκης Κεραμέως όσο και της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Ζέττας Μακρή και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις κοινές αθλητικές συναντήσεις που γίνονται τόσα χρόνια μεταξύ μαθητών της Ελλάδας και της Κύπρου και αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από ομάδα παιδιών από το Λύκειο και Γυμνάσιο Έμπας, από το Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου και από το Γυμνάσιο Παναγίας Θεοσκέπαστης. Συμμετείχε επίσης και το Σύνολο Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Πάφου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










739