Ημέρα γνωριμίας για μαθητές/τριες Α’ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Λάρνακας Μίκης Θεοδωράκης


Πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου 2023, στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, «Ημέρα Γνωριμίας» για τους μαθητές και τις μαθήτριες που έχουν επιλεγεί να φοιτήσουν στην Α’ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Λάρνακας «Μίκης Θεοδωράκης» κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Τα παιδιά από διάφορα Δημοτικά της πόλης και επαρχίας της Λάρνακας υποδέχτηκε η Διεύθυνση του Σχολείου. Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλάμβανε ενημέρωση και συζήτηση τόσο με μέλη της Διεύθυνσης του Σχολείου όσο και με την καθηγήτρια Συμβουλευτικής καθώς και εκπαιδευτικούς της Α’ Γυμνασίου. Στο πλαίσιο αυτό τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν με τους/τις συμμαθητές/τριές τους που τώρα φοιτούν στην Α’ Γυμνασίου τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους αναφορικά με τη μετάβασή τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Επιπρόσθετα, τα παιδιά συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες στο πλαίσιο του μαθήματος της Μουσικής της Α’ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου. Συγκεκριμένα, είχαν την  πρώτη τους εμπειρία από το μάθημα της Παραδοσιακής Μουσικής με καθηγητή τον κ. Ανδρέα Χριστοδούλου. Μέσα από βιωματικές και άτυπες διαδικασίες μάθησης, με επίκεντρο το τραγούδι, τον ρυθμό αλλά και τα παραδοσιακά κρουστά όργανα, πήραν μόνο μία μικρή γεύση από το τι έπεται στο συναρπαστικό μουσικό ταξίδι που ξεκινά γι’ αυτά με τη νέα σχολική χρονιά.

Στη συνέχεια, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μάθημα Θεωρίας και Ακουστικών με την καθηγήτρια Ειρήνη Χατζήκυριακου. Κύριος σκοπός του μαθήματος ήταν η διδασκαλία του μέτρου των 6/8 χρησιμοποιώντας διάφορες ομαδοσυνεργατικές και παράλληλα βιωματικές δραστηριότητες όπως το τραγούδι, η κίνηση, η διεύθυνση, η ακρόαση, η εκτέλεση σε διάφορα μουσικά όργανα (πνευστά, έγχορδα, κρουστά και πληκτροφόρα), η ρυθμική και μελωδική ορθογραφία, η αναγνώριση θεωρητικών στοιχείων από παρτιτούρα κλπ.

Η «Ημέρα Γνωριμίας» έκλεισε με ξενάγηση στους χώρους του Σχολείου, προκειμένου τα παιδιά να νιώθουν εξοικειωμένα κατά την προσέλευσή τους στο Σχολείο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.  Κρίνοντας από τα χαμόγελα των ίδιων των παιδιών στο τέλος της καθόλα δημιουργικής ημέρας, αναμένουν με ιδιαίτερη χαρά να φοιτήσουν στο Μουσικό Γυμνάσιο Λάρνακας «Μίκης Θεοδωράκης».  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










925