Αποκαλυπτήρια πινακίδας διάκρισης Γυμνασίου Γερίου


Στον Διαγωνισμό του Προγράμματος Νεολαία και Εθελοντισμός 2021 – 2022

Το Γυμνάσιο Γερίου «Ιωνά και Κολοκάση» διακρίθηκε με το Πρώτο Βραβείο στον Διαγωνισμό του Προγράμματος Νεολαία και Εθελοντισμός 2021 – 2022 και τιμήθηκε κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν των εθελοντών, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών και των 50χρονων του ΠΣΣΕ, στις 28 Νοεμβρίου 2022.

Σε μία σεμνή τελετή την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, έγιναν σε συνέχεια αυτής της διάκρισης, τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής Πινακίδας Διάκρισης του Σχολείου μας. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο κ. Λουκάς Φουρλάς, ευρωβουλευτής και εθελοντής, ο κ. Ηλίας Δημητρίου, Πρόεδρος του Παγκ. Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, ο Δήμαρχος Γερίου κ. Νεόφυτος Παπαλαζάρου, ο Δήμαρχος Λατσιών κ. Χρίστος Πιτταράς, και ο κ. Παύλος Δαπόλας, Επιθεωρητής Φιλολογικών Μαθημάτων και Εθνικός Συντονιστής του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου. Το παρόν τους έδωσαν ακόμα, ο κ. Δ. Δημητρίου, Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Γερίου, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, ο κ. Αργύρης Αργυρού, τέως Δήμαρχος Γερίου και πλήθος μαθητών/τριών.

Όλοι, στους σύντομους χαιρετισμούς τους, εξήραν την πρωτότυπη εθελοντική προσπάθεια των μαθητών μας, την ενεργό εμπλοκή τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, αφού έγνοια τους τα τελευταία χρόνια είναι η ευημερία και η ευτυχία του συνανθρώπου τους και κυρίως των μικρών συνομήλικών τους παιδιών και τόνισαν πως πράγματι, όταν τα πράγματα φαίνονται σκοτεινά, οι εθελοντές μπορούν να διαδώσουν το φως!

Στο καλλιτεχνικό κομμάτι, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ένα αφιέρωμα στον Σύνδεσμο «Μικροί Ήρωες», με βιντεάκι που ετοίμασαν μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες του Σχολείου μας. Στη συνέχεια, η Διευθύντριά μας κ. Γαλάζη, παρέδωσε επιταγή στον κ. Φουρλά, αποτέλεσμα της εθελοντικής μας προσπάθειας, για την ενίσχυση των δράσεων του συνδέσμου «Μικροί Ήρωες». Ταυτόχρονα, τα ηχητικά μας βιβλία, τα οποία με αγάπη μαθητές/τριές μας εθελοντικά «έκτισαν», προσφέρθηκαν στους εκπροσώπους του Μακάρειου Νοκοσομείου, του Δήμου Γερίου και Λατσιών.

Στη συνέχεια, η ομάδα Unesco του Σχολείου μας παρουσίασε τις εθελοντικές δράσεις της κατά τη σχολική χρονιά 2021-22 & 2022-23, ενώ ακολούθησε μια ευχάριστη μουσική ανάσα, με τραγούδι από τη Χορωδία και Ορχήστρα Του Γυμνασίου μας. Η Ιωάννα Ψαρούδη μαθήτρια του τμήματος Γ3, απήγγειλε έπειτα το ποίημα «Να σκέφτεσαι τους άλλους»… του Παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούντ Νταρουΐ, σε μετάφραση Τζένης Καραβίτη, ενώ ο κύριος Δαπόλας έκανε έναν καταληκτικό λόγο για την αξία της αειφορίας και την ανάγκη να γίνουν οι νέοι, ηγέτες, στην προσπάθεια για ένα αειφόρο μέλλον.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο κ. Φουρλάς, νιώθοντας βαθιά ευγνωμοσύνη για όσα όμορφα παρακολούθησε και άκουσε, αφαίρεσε το δικό του χρυσό έμβλημα του εθελοντισμού και το κρέμασε αβίαστα, στη Διευθύντριά μας, κ. Γαλάζη, σκορπώντας σε όλους συγκίνηση και αμέριστη ικανοποίηση.

Τέλος, ακολούθησαν τα Αποκαλυπτήρια Πινακίδας Διάκρισης, από τον κ. Ηλία Δημητρίου και τον κ. Λουκά Φουρλά, σε κλίμα περηφάνιας και χαράς, ενώ όλοι μας υποσχεθήκαμε πως όλη αυτή την κουλτούρα του αλτρουισμού και της γενναιοδωρίας, θα την συνεχίσουμε όσο και όπως μπορούμε, διότι όπως είπε και ο Καζαντζάκης «Ο άνθρωπος όταν νιώθει πόνο είναι ζωντανός.... Αλλά όταν νιώθει τον πόνο του άλλου τότε ναι, είναι Άνθρωπος».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










549