«Virtual Geography» στο Περ. Γυμνάσιο «Βεργίνα» στη Λάρνακα


 Νέες διαστάσεις διδασκαλίας έχει πάρει η εκμάθηση των μαθητών στο Περιφερειακό Γυμνάσιο «Βεργίνα» στην Λάρνακα.  Τη Δευτέρα 08/05/2023, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία δραστηριότητα στα πλαίσια της επιστήμης της Γεωγραφίας με θέμα «VirtualGeography» από το επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό του σχολείου.

Συγκεκριμένα, η εκπαιδευτικός Γεωγραφίας Φωτεινή Φωτίου, σε συνεργασία με τον καθηγητή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτο Κύπρου, Δρ. Χρίστο Ρουσιά, «ταξίδεψαν» τους μαθητές στο ηλιακό σύστημα με την ενσωμάτωση AR και VR εφαρμογών σε ένα δοκιμαστικό μάθημα.

Η δράση αυτή εντάσσεται στην υλοποίηση του στόχου της σχολικής χρονιάς 2022-2023 «βελτίωση μαθησιακών αποτελεσμάτων» και παράλληλα προωθεί καινοτόμους μεθόδους διδασκαλίας χρησιμοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία.

Την δραστηριότητα αυτή τίμησαν με την παρουσία τους οι επιθεωρητές γεωγραφίας  Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, κος Γιαννάκης Χατζηκωστής, κος Παναγιώτης Ελευθερίου, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Γεωγραφίας κος Θάνος Καβάκας, η σύμβουλος  Γεωγραφίας κα. Χριστοφόρα Χαρίτωνος και μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η επιστήμη της Γεωγραφίας  αν και είναι μονόωρο μάθημα στην Α’ και Β΄τάξη Γυμνασίου εντούτοις προωθεί καινούργια εργαλεία και καινοτόμους μεθόδους εκμάθησης στις νέες γενεές.

Φωτεινή Φωτίου

Επιστήμονας Γεωγραφίας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










626