Συμμετοχή Γυμνασίου Αγίας Φυλάξεως στο πρόγραμμα Erasmus Time to Help


Το Γυμνάσιο Αγίας Φυλάξεως πραγματοποίησε την 5η και τελευταία κινητικότητα του προγράμματος Erasmus Time to Help που πραγματοποιήθηκε στην Agliana  της Ιταλίας. Το σχολείο που ανέλαβε την οργάνωση της κινητικότητας αυτής ήταν το Capitini.

 Η κινητικότητα είχε διάρκεια 6 ημέρες και σε αυτήν συμμετείχαν 4 μαθητές και 2 καθηγητές από την Κύπρο, Ιταλία, Τσεχία, Αυστρία και Λετονία.  Συγκεκριμένα,  από το σχολείο μας συμμετείχαν οι μαθητές: Μαρίνος Θεοδώρου Γ2,  Μαρία Ριντο  Γ2,  Καλλιστώ Κυριακίδου Γ5 και  Αντριάνα Μιχαήλ Γ5. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Οικιακής Οικονομίας  Άντρη Χάμπου και  Μαριάννα Γεωργίου. 

Στο πλαίσιο της κινητικότητας αυτής οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες Ιταλών μαθητών και έτσι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την ιταλική κουλτούρα και να αναπτύξουν δεσμούς φιλίας.

Αρχικά, οι μαθητές έπρεπε να παρουσιάσουν πληροφορίες για την χώρα τους και τον εαυτό τους. Στην συνέχεια, παρουσίασαν τις συνταγές 4 παραδοσιακών κυπριακών εδεσμάτων.

Η κινητικότητα περιλάμβανε πολλές δραστηριότητες, όπως ξενάγηση στην πόλη της Φλωρεντίας όπου οι μαθητές γνώρισαν την ιταλική πολιτιστική κληρονομιά, καθώς επίσης και το Vinci, το μέρος όπου μεγάλωσε ο ζωγράφος Da Vinci ο οποίος, όπως είναι γνωστό, έφερε στην Κύπρο τα μοτίβα των Λευκαρίτικων κεντημάτων. 

Παράλληλα,  οι μαθητές στο πλαίσιο αυτής της κινητικότητας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μια Φάρμα, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του οικοτουρισμού. Εκεί είχαν την ευκαιρία  να έρθουν σε επαφή με τα ζώα και να φτιάξουν το δικό τους παραδοσιακό ιταλικό ψωμί. 

Γενικά ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και παράλληλα εποικοδομητική εμπειρία που σίγουρα μόνο θετικά έχει να προσφέρει στους μαθητές που συμμετείχαν.

Επιπρόσθετα, δόθηκε μέσω του Προγράμματος Erasmus+ και της  κινητικότητας αυτής η ευκαιρία να μιλήσουν οι μαθητές μας γενικά για τη χώρα μας, το εθνικό μας πρόβλημα, την πολιτιστική μας κληρονομιά και την κουλτούρα μας.

Άντρη Χάμπου, καθηγήτρια




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










6141