Ευχαριστίες από μαθήτριες της Εμπορικής Σχολής Μιτσή προς τον Μετεωρολογικό Σύνδεσμο Κύπρου


Καθώς η σχολική αυτή χρονιά βαίνει προς το τέλος της, θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον Μετεωρολογικό Σύνδεσμο Κύπρου για την ευκαιρία που μας έδωσε να συμμετάσχουμε στον Διαγωνισμό συγγραφής ερευνητικής εργασίας για την Επιστήμη της Μετεωρολογίας εις μνήμην της Μαρίας Πογιατζή και να κερδίσουμε το πρώτο βραβείο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον κ.Αντρέα Πογιατζή, μέλος του Συνδέσμου και στη σύζυγό του κυρία Ανθή Πογιατζή, εκπαιδευτικό, οι οποίοι αποτελούν την ψυχή του εν λόγω θεσμού.

Θέμα του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε για 17η χρονιά, ήταν η φωτογράφιση, περιγραφή και επιστημονική εξήγηση ενός εντυπωσιακού μετεωρολογικού φαινομένου. Το σχολείο μας έλαβε για πρώτη φορά μέρος στην ιστορία του θεσμού.

Κεντρικό θέμα της εργασίας μας ήταν η «Ομίχλη Κοιλάδας» με υπεύθυνους καθηγητές τους Εμμανουήλ Καπετανάκη και Βασιλική Σάββα.  Η έρευνα αυτή ήταν σημαντική για εμάς καθώς μας οδήγησε στην εξοικείωση με τις ερευνητικές διαδικασίες, ενώ μας βοήθησε να διευρύνουμε τους  ορίζοντές μας στη Φυσική, πέρα από τους νόμους του Νεύτωνα και της Κινηματικής, που μας είχαν απασχολήσει σχεδόν αποκλειστικά σε όλα τα χρόνια φοίτησής μας στη Μέση Εκπαίδευση.

Ευχόμαστε ο διαγωνισμός αυτός να αποτελέσει αφορμή, ώστε τα επόμενα χρόνια ακόμα περισσότεροι μαθητές από όλη την Κύπρο να έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της Μετεωρολογίας και να τον αγαπήσουν όσο εμείς.

Αιμιλία Παπαδοπούλου

Γαβριέλλα Νεοφύτου

Έλενα Αριστείδου

Ευδοκία Βουδούρη

Παρασκευή Σάββα

(μαθήτριες Β΄ Λυκείου, Εμπορική Σχολή Μιτσή Λεμύθου)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1562