Αποτελέσματα 7ου Διαγωνισμού Ποίησης - Πεζόμορφου Στοχασμού Συνδ. Πολιτισμού Ελλάδας, Κύπρου “Για την Άλκη Ζέη”


Με ισχυρή συμμετοχή ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ανοιχτή πρόσκληση υποβολής ποιημάτων / πεζόμορφων κειμένων ποιητικού στοχασμού, ατόμων όλων των ηλικιών, στην Ελληνική Γλώσσα, από Ελλάδα, Κύπρο, Ομογένεια, για τη σημαντική λογοτέχνιδα του Ελληνισμού Άλκη Ζέη, στο πλαίσιο του 7ου Διαγωνισμού Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού με τίτλο: “Για την Άλκη Ζέη”,  που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρχύτας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, τιμώντας το λογοτεχνικό έτος “Αλκη Ζέη – 2023”. Ο Διαγωνισμός άρχισε στις 01/03/2023 και έληξε στις 16/04/2023.

Η Κριτική Επιτροπή του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, έλαβα περί των 140 έργων / συμμετοχών. Βάσει κριτηρίων που διέπουν τις αρχές της λογοτεχνίας, της ποίησης και της γλώσσας, αλλά και σύμφωνα με πρόσθετα κοινωνικά και πολιτισμικά κριτήρια, μελέτησε τις συμμετοχές που κατατέθηκαν και επέλεξε τις 90 που ξεχώρισαν. Τα έργα που διακρίθηκαν θα ενταχθούν σε ειδική ανθολογία με τίτλο “Για την Άλκη Ζέη”, η οποία θα κυκλοφορήσει από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου σε συνεργασία με την Αρχύτας εκδοτική.

Τα τρία (3) βραβεία του 7ου Διαγωνισμού Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού του ΣΠΕΚ “Για την Άλκη Ζέη” απονέμονται στους:

Βραβείο Πρώτο: Πλουτάρχου Ελευθέριος, έργο με τίτλο “Πρέπει να ξέρουν τα παιδιά” | έκδοση βιβλίου με συγγραφικό πόνημα του βραβευθέντα

Βραβείο Δεύτερο: Λιώρης Γιάννης, έργο με τίτλο “Στο σεληνόφως της αγωνίας” | έκδοση e-book με συγγραφικό πόνημα του βραβευθέντα

Βραβείο Τρίτο: Πάνου Μάγδα, έργο με τίτλο “Αντίδωρο” | έκδοση audiobook με συγγραφικό πόνημα του βραβευθέντα

Οι 90 διακριθέντες του διαγωνισμού θα τιμηθούν στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που θα λάβει χώρα 2 Ιουνίου 2023, 16:00-21:00, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κυπριακής Πρεσβείας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων. Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ), κα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, εκ μέρους της Επιτροπής Αξιολόγησης, ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες, συγχαίροντάς τους για την ποιοτική προσπάθεια και παράλληλα εκφράζει ειδικές ευχαριστίες σε όσους στήριξαν τον θεσμό του συγκεκριμένου διαγωνισμού και συνέβαλλαν στην ευρύτερη επικοινωνία του.

Ακολουθούν με αλφαβητική σειρά οι 90 επιτυχόντες του 7ου Διαγωνισμού Ποίησης – Πεζόμορφου Στοχασμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου με τίτλο: “Για την Άλκη Ζέη”, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας – 2023 έτος Άλκη Ζέη:

2ο Πρότυπου Γυμνάσιο Αθηνών

Αθανασίου Τριανταφυλλιά

Ανδρεάκος Μιχαήλ

Ανδρέου Ανδρέας

Ανδρώνη Ελισάβετ

Βελώνη Εμμανουέλα

Βογιατζή Ευγενία

Γεωργίου Γεωργία

Γιάνναρη Μαρία

Γιοβανούλης Νικόλαος

Γκασνάκη Άννα

Γκατζελάκη Χρύσα

Γρηγορίου Ραφαήλα

Γυμνάου Νίκη

Δανίλη Ηρακλής

Δεμερτζή Ελένη

Διακαναστάση Αλεξάνδρα

Ελευθερίου Ευαγγελία

Εμμανουήλ Άννα

Ευαγγέλου Δημήτριος

Ζαννέτου Μαίριλυν

Ηλία Αντιγόνη

Θάνου Αγγελική

Θεοδοσίου Χρήστος

Θώδης Κωνσταντίνος

Ιωαννίδου Θεοδώρα

Σοφού Γιάννα

Καλατζή Μαρία

Καμαρέτσου Άννα

Καπράλος Βασίλης

Καραΐσκου Σοφία

Καράμπελας Κωνσταντίνος

Καραχάλιος Ιωάννης

Καρβουνιάρη Δήμητρα

Καρλή Βάσω

Κλαδούχος Αριστείδης

Κολοκύθα Ασπασία-Ελένη

Κόνσουλα Γιασεμή Σοφία

Κοσμάτου Μελίνα

Κουμπούρας Παναγιώτης

Κροτοπούλου Κατερίνα

Κυριακού Νίκος

Κωνσταντίνου Εβίτα

Κωνσταντίνου Μαρία

Λαζάρου Λάζαρος

Λαμπροπούλου Βάια

Λιώρης Γιάννης

Ματθαίου Αγγελική

Μήλιου Θεοδώρα

Μιχαλοπούλου Αλεξάνδρα

Μουγγολιάς Ανδρέας

Μπερουκλή Σοφία

Μπίμης Γιώργος

Μπίσσα Πόπη

Μποσιώλη Άννα

Μωυσίδου Μαρία

Νερουλιά Κωνσταντίνα

Ντικμπασάνης Χρήστος

Ντόβας Μίλτος

Ξινάρης Ελευθέριος

Ομηρίδη Άννα

Παλασίδης Παναγιώτης

Παλιοτζήκα Ευσταθία

Παναγή Γαβριέλλα

Παναγιώτου Γιάννης

Πάνου Μάγδα

Παπαδοπούλου Έλλη

Παπαθανασοπούλου Έλενα

Παπαθεοδώρου Ιωάννα

Παρασκευόπουλος Δημήτρης

Περδικούλης Αντώνης

Πέτσας Παναγιώτης

Πλανάκη Άρτεμις

Πλουτάρχου Ελευθέριος

Πρίγκος Ιωάννης

Σαμόλης Αιμίλιος

Σάνος Χρήστος

Σεραφειμίδου Χάιντι

Σιούτζος Γιώργος

Σκεπετζή Χρυσούλα

Τζιβράς Γεράσιμος

Τσιμέρικα Θωμαή

Τσιουτσιουλικλή Σόνια

Τσιώτα Ναταλία

Φούφα Χρυσούλα

Χαλαστάνη Μαρία-Φωτεινή

Χατζηευσταθίου Μαρία

Χατζηνεοφύτου Πολύμνια

Χρηστίδου Φωτεινή

Χριστοφόρου Χριστόφορος

Οι Διαγωνισμοί του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ενθαρρύνουν τους συνανθρώπους μας να εκφραστούν λογοτεχνικά, παρουσιάζουν και προβάλλουν το έργο τους διεθνώς, τους επιβραβεύουν με ποιότητα και επαγγελματισμό.

Τα κείμενα των συμμετοχών που διακρίθηκαν εκδίδονται σε ειδική Ανθολογία. Οι έντυπες ανθολογίες του ΣΠΕΚ εκδίδονται από τις συνεργαζόμενες εκδόσεις Αρχύτας και είναι διαθέσιμες σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και e-shops. Παράλληλα διατίθενται και για απευθείας παραγγελίες διεθνώς από το φυσικό κατάστημα των εκδόσεων Αρχύτας στην Αθήνα και το ηλεκτρονικό κατάστημα Books and Gifts Gallery. Οι συμμετέχοντες των διαγωνισμών, εφόσον το επιθυμούν, δύνανται να προμηθεύονται την εκάστοτε ανθολογία (στην οποία συμμετέχουν με έργο τους) σε ειδική τιμή από την Αρχύτας εκδοτική, κατόπιν συνεννόησης.

Δελτία τύπου σε ΜΜΕ, ενημερωτικά δελτία και δημοσιεύσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλαισιώσουν την κάθε ανθολογία.

Οι διακριθέντες του διαγωνισμού θα τιμηθούν στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που θα λάβει χώρα 2 Ιουνίου 2023, 16:00-21:00, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κυπριακής Πρεσβείας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

Βεβαιώσεις Επιτυχούς Συμμετοχής και Διάκρισης θα απονεμηθούν στους διακριθέντες.

Οι 90 διακριθέντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέσα στo 2023 σε ραδιοτηλεοπτική εκπομπή στο SOLOMOS Web Radio TV του ΣΠΕΚ, αφιερωμένη στην ανθολογία “Για την Άλκη Ζέη”, που θα αναμεταδοθεί – προβληθεί διεθνώς.

Η ανθολογία με τίτλο “Για την Άλκη Ζέη” θα παρουσιαστεί στην Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. του ΣΠΕΚ, παρουσία των μελών της λέσχης ανάγνωσης και επίτιμων προσκεκλημένων.

Τέλος, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου απευθύνει εγκάρδιες ευχαριστίες στα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης για το φωτισμένο και υψηλό έργο τους, την προσφορά τους στον Πολιτισμό και την αγαστή συνεργασία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στους εκλεκτούς αξιωματούχους, καθηγητές και επιστήμονες που τίμησαν την υπό έκδοση ανθολογία με τον χαιρετισμό τους.

Πηγή : https://cultural-association.org/

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


921