Το Γυμνάσιο Γερίου «Ιωνά και Κολοκάση» στο ‘Grundaskóli’ στην Ισλανδία


Τη 2η εβδομάδα του Μαΐου 2023, το Γυμνάσιο Γερίου «Ιωνά και Κολοκάση» συμμετείχε στην τελευταία κινητικότητα του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, ΚΑ 229, «Climate change and biodiversity» με θέμα την κλιματική αλλαγή και τη βιοποικιλότητα. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ακράνες της Ισλανδίας, με έξι μαθητές και μαθήτριες και με συνοδό καθηγήτρια την κ. Περσεφόνη Παύλου.

Το ειδικό θέμα της συνάντησης ήταν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το Σχολείο ‘Grundaskóli’ διοργάνωσε πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και εργαστήρια, που είχαν ως βασικό στόχο να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες από τις χώρες εταίρους, Φινλανδία, Πορτογαλία και Κύπρο, το ειδικό θέμα της συνάντησης. Η εβδομάδα ξεκίνησε με μια θερμή τελετή υποδοχής, όπου τα παιδιά από όλες τις χώρες συμμετείχαν τραγουδώντας καραόκε στα Ισλανδικά και χορεύοντας όλα μαζί μοντέρνα διεθνή τραγούδια ‘Just Dance’. Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί ήρθαν σ’ επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισλανδίας, παρακολουθώντας μαθήματα και διαλέξεις στις τάξεις, αλλά και αθλοπαιδιές στο γήπεδο του Σχολείου.

Οι συντονιστές εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εργαστήρια σχετικά με την πρόοδο, ολοκλήρωση και αξιολόγηση του Προγράμματος. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας τα παιδιά επισκέφτηκαν τη φάρμα εκτροφής αλόγων Litla Fellsöxl, τις θερμές πηγές στο Deildartunguhver, τους καταρράκτες Barnafossar and Hraunfossar, το επιστημονικό κέντρο Hellisheiði ON, το μουσείο Perlan και τη σπηλιά Víðgelmir, η οποία δημιουργήθηκε από την έκρηξη ηφαιστείων. Μοναδική εμπειρία ήταν η επίσκεψη στο προεδρικό Bessastaðir και η γνωριμία με τον Ισλανδό πρόεδρο Guðni Th. Jóhannesson, ο οποίος υποδέχτηκε όλη την ομάδα και συνομίλησε μαζί με τα παιδιά για την κλιματική αλλαγή και τους έδωσε συγχαρητήρια για την ευαισθητοποίηση τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι δραστηριότητες του έργου ολοκληρώθηκαν με το συγκινητικό αποχαιρετιστήριο πάρτι στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου, με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και οικογενειών, που φιλοξένησαν τα παιδιά, κατά την οποία απονεμήθηκαν τα διπλώματα συμμετοχής τους. Έχοντας αποκτήσει αξέχαστες εμπειρίες, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από τις χώρες εταίρους αποχαιρετίστηκαν νιώθοντας ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί ο σκοπός και οι στόχοι του Προγράμματος επιτεύχθηκαν στο έπακρο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










773