ΣΕΔΜΕΚ: Προστατέψετε τους Διευθυντές των σχολείων, προστατέψετε το δημόσιο σχολείο


«Καταδικάζουμε την ανοίκεια επίθεση προς τον Συνάδελφό μας, Διευθυντή του Λυκείου Παλλουριώτισσας»

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διευθυντών Κύπρου (ΣΕΔΜΕΚ), «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχεται ο συνάδελφός μας, Διευθυντής του Λυκείου Παλλουριώτισσας, με αφορμή την έντεχνη παραπληροφόρηση σχετικά με αλλαγές στη στολή του σχολείου κατά την έναρξη αυτής της σχολικής χρονιάς. Αναμένουμε από το ΥΠΑΝ, την ΟΕΛΜΕΚ και όλους τους άλλους πολιτειακούς φορείς και θεσμούς, να αποτελούν, τουλάχιστον, ασπίδα προστασίας προς τον κάθε Διευθυντή του δημόσιου σχολείου από προπηλακισμούς που τυχόν να δέχεται ως πανεύκολη εξιλαστήρια αιτιολόγηση οποιουδήποτε δεινού παρουσιάζεται στην κοινωνία ή/και μεταφέρεται στο σχολείο.

Η βιασύνη με την οποία λειτουργεί το λαϊκό δικαστήριο των ΜΚΔ ή των ΜΜΕ, καθώς και άλλων επιτήδειων που θέλουν χωρίς σεβασμό ή πλήρη διερεύνηση να εκμεταλλευτούν κατασκευασμένες “αλήθειες”, μας βάζει απέναντί τους και την ίδια στιγμή, δίπλα από το μέλος μας με πλήρη τη συμπαράστασή μας. 

Πριν οποιοσδήποτε προδικάσει ένα Διευθυντή του δημόσιου σχολείου, είναι καλά να γνωρίζει ότι αυτός χαρακτηρίζεται από υπερυπευθυνότητα στην εκτέλεση των καθηκόντων του, πιστή τήρηση των υπηρεσιακών οδηγιών, της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και των προνοιών των εσωτερικών κανονισμών.  Αλάνθαστοι δεν είμαστε, τα σημεία όμως ελέγχου προς εμάς, οι ισορροπίες που διαχειριζόμαστε καθημερινά, η ξεκάθαρη αντίληψη ότι υπηρετούμε τη δημόσια εκπαίδευση και όχι τις ατομικές μας πεποιθήσεις, καθιστούν το έργο και τον ρόλο του Διευθυντή διαφανή και κρυστάλλινα.

Θεωρούμε ότι το συμβάν είναι στη λήξη του, αποτελεί όμως ισχυρή υπενθύμιση για το πόσο εύκολα βάλλεται το δημόσιο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί και οι Διευθυντές του και πόσο αναγκαία είναι η προστασία και η θωράκισή του, οι οποίες αποτελούν δέσμευση διαφύλαξης και προτεραιότητα για τον ΣΕΔΜΕΚ».
Comments (6)

 1. Ευδοκία Ζορπίδου :
  Sep 16, 2023 at 05:17 PM

  Συμφωνώ απόλυτα! Η ΟΕΛΜΕΚ;;

 2. Σάββας Γεωργίου:
  Sep 17, 2023 at 02:48 PM

  Κι όμως !Το λυπηρό είναι ότι η αντισυναδελφική κι αδικαιολόγητη επίθεση προήλθε κυρίως intra portas (υψηλά ιστάμενοι της Οέλμεκ, κάτι συνδέσμοι που έσπευσαν να καταδικάσουν για να εκθέσουν τον διευθυντή, το σχολείο κλπ)κι αυτό με προβληματίζει περισσότερο από το ίδιο το επεισόδιο.

 3. Δέσπω Σοφοκλέους :
  Sep 17, 2023 at 02:52 PM

  Να βγει και να πει δημόσια τι έγινε ακριβώς. Είμαι αντίθετη με την αφαίρεση της Παναγίας μας από τις φόρμες! Όποιου δεν του αρέσει αλλάζει σχολειο, πόλη, χώρα και πλανήτη! Είναι το σύμβολο του σχολείου είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους!

 4. Elena Hadjiyerou:
  Sep 17, 2023 at 04:09 PM

  Η παραπληροφόρηση ακριβώς έγκειται στο ότι δεν αφαιρέθηκε από το σύμβολο του σχολείου, η Παναγία. Και όποιος θέλει να καταθέσει άποψη, πρώτα να μαθαίνει τα γεγονότα και μετά να λαϊκίζει, για να είναι και σεβαστή η άποψή του.

 5. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΜΥΑΡΗΣ:
  Sep 17, 2023 at 11:26 PM

  Για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα να σκέφτομαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
  Και να ειναι ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ/ΠΟΛΙΤΕΙΑ/ΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥς ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ. Είναι χριστιανική ή εθνοφυλετική η αξίωση επιβολής ΣΕ ΟΛΟΥΣ -χωρίς να ρωτηθεί η άποψή τους- Κανονισμών Κυριαρχικών;
  ΥΓ. Η προσέλευση ανθρώπινων ερειπίων που ζητούν να διαφύγουν στην Ευρώπη είναι η πραγματική αιτία ανασφάλειας της Κύπρου; Ή η ανικανότητα τοπικού και υπερεθνικού (βλ. Ε.Ε.) πολιτειακού συστήματος να δώσει λύσεις στην πηγή των προβλημάτων;

 6. Χρόνης Κουσίδης :
  Sep 18, 2023 at 06:06 AM

  Σωστά. Υπήρξε παραπληροφόρηση. Δεν αφαιρέθηκε απ' το λογότυπο η εικόνα της Παναγίας αλλά δόθηκε η δυνατότητα σε κάποιους μαθητές να αφαιρέσουν ολόκληρο το λογότυπο. Οχι Γιάννης αλλά Γιάννης. Κι αύριο μεθαύριο σε κάποια μαθητική παρέλαση αντί της ελληνικής σημαίας επειδή αυτή φέρει το Σταυρό, δεν θα αφαιρέσουμε το Σταυρό αλλά θα σηκώσει ο μαθητής ένα λευκό πανί. Αυτό που μερικοί έχετε την εντύπωση ότι με τις αμπελοφιλοσοφίες σας, θα ταϊσετε σανό αμάσητο στους υπόλοιπους να το ψάξετε.

Add a new comment:Newsletter


2294