Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας: «Ασίγαστη Μνήμη - Άσβεστος Πόθος» για τα 50 χρόνια εισβολής και κατοχής


Το Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας, στο πλαίσιο του πάγιου στόχου του για διατήρηση της ιστορικής μνήμης και καλλιέργειας της φιλοπατρίας, με αφορμή τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στο νησί μας, διοργάνωσε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, μια σεμνή και μεστή νοημάτων συγκινητική εκδήλωση με τίτλο «Ασίγαστη Μνήμη - Άσβεστος Πόθος».

Σε μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα και σε μια κατάμεστη αίθουσα, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν σε κλίμα κατάνυξης μιαν εκδήλωση που ξύπνησε θύμησες και υπενθύμισε σε όλους το χρέος και το καθήκον απέναντι στην πατρίδα.

Η εκδήλωση περιελάμβανε χαιρετισμό από τον Διευθύνοντα κ. Μενοίκου Μιχάλη, ομιλία από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρα Πέτρο Παπαπολυβίου και κατάθεση της προσωπικής μαρτυρίας της κας Νιόβης Κερκίδου, συγγραφέα του βιβλίου «Ευχαριστώ…», μαρτυρίες παιδιών του 1974». 

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη χορωδία και την ορχήστρα του Σχολείου και κορυφώθηκε με θεατρικό δρώμενο, βασισμένο τόσο σε κείμενα επώνυμων λογοτεχνών, όσο και σε λογοτεχνικές μαθητικές δημιουργίες.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, που εργάστηκαν άοκνα και φιλότιμα για την επιτυχία της. Θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Η Διεύθυνση του Σχολείου




Comments (1)

  1. Σόλωνος Μαριλενα:
    Feb 28, 2024 at 11:50 PM

    Χίλια μπράβο στα παιδιά. Εμείς μπορούμε να το δούμε κάπου? Στο διαδίκτυο? Οι άλλοι μαθητές του σχολείου το παρακολούθησαν? Θα είναι καλό νομίζω αν γίνεται. Ευχαριστώ


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











1630