“What Connects us” - «’Ο,τι μας ενώνει»
Δεύτερη Κινητικότητα για το εν λόγω πρόγραμμα και τα παιδιά μας αυτή τη φορά είχαν τη χαρά να ταξιδέψουν στη "Βασίλισσα του Δούναβη", την όμορφη Βουδαπέστη. Παιδιά και Εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Budakeszi Nagy Sándor József και συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια.
Ανάμεσα σε άλλα παρουσιάσαν τους παραδοσιακούς χορούς της χώρας μας, συμμετείχαν σε ποιητικό εργαστήρι με σκοπό τη δημιουργία και μελοποίηση ενός ποιήματος και παρουσιάσαν στους Εταίρους μας εργασία με θέμα: "Εκφοβισμός και Ανισότητες στο Σχολικό Περιβάλλον". Ακόμη, επισκέφθηκαν τα ιστορικά σημεία της πόλης της Βουδαπέστης όπως την Ιστορική Βουλή, τον Ναό του Αγίου Στεφάνου και το εντυπωσιακό νησί της Μαργαρίτας με τους ολάνθιστους κήπους του. Ξεναγήθηκαν σε πλατείες, κτίρια και κάστρα τα οποία συγκαταλέγονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμια κληρονομιάς της UNESCO, την καστρούπολη Eger και περπάτησαν στις όχθες του ποταμού Δούναβη που χωρίζει την πόλη στη Βούδα και στην Πέστη. Τα παιδιά συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί, κ.Ντίνα Μαλά, Β.Δ.Α΄,φυσικός, η κ. Άντρεα Χρυσοστομίδου Β.Δ., καθηγήτρια αγγλικών η κ. Σκεύη Ανδρέου, μαθηματικός και ο κ. Χρίστος Θεοδοσίου, καθηγητής αγγλικών.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διάρκειας ενός έτους (2023-2024) και αποσκοπεί στο να προωθήσει την ισότητα, να εκτιμήσει την πολυμορφία και να αποτρέψει διακρίσεις κάθε μορφής, με στόχο την απρόσκοπτη ένταξη όλων των μαθητών και μαθητριών στο σχολικό τους περιβάλλον. Από το Σχολείο μας συμμετέχουν οι μαθητές/μαθήτριες: Παναγιωτίδης Γιώργος, Χριστοφή Ιόλη, Κονόμου Μιχάλης, Τιμόθεου Φιλοθέη, Ορφανού Χαρά, Μαυρουδή Θίσβη, Σταυρινίδου Βάρβαρα, Παρπέρη Παναγιώτης, Σωφρονίου Ανδρέας, Ιωσήφ Ευαγγελία, Σωτηρίου Αλίκη, Παπανικολάου Κατερίνα, Condurache Ioana-Denica, Νικολάου Χριστίνα και η Χαραλάμπους Θεοδοσία-Μαρία.
Επιτροπή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Λυκείου Αγίας Φυλάξεως