5η μαθητική λογοτεχνική διημερίδα: «Η επέλαση των κόμικς στα Λεύκαρα»


Με συνδιοργάνωση του Λυκείου Ακροπόλεως, του Περιφ. Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων και του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick

Το Λύκειο Ακροπόλεως, το Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων και το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick συνδιοργάνωσαν την 5η μαθητική λογοτεχνική διημερίδα με τίτλο: «Η επέλαση των κόμικς στα Λεύκαρα», με την χορηγία του Υφυπουργείου Πολιτισμού (Σχολεία Πρεσβευτές Πολιτισμού) και της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΝ. Η διημερίδα, η οποία απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων.

Η φετινή λογοτεχνική διημερίδα είχε ως θέμα το κόμικ και για την πραγματοποίησή της συνεργάστηκαν η συγγραφέας και θεατρολόγος Μιράντα Βατικιώτη, η εικαστικός Τζούλια Γεωργιάδου, ο δημιουργός κόμικς Soloύp (Αντώνης Νικολόπουλος) και ο μουσικός Acapella Solo Loop (Δημήτρης Σπύρου).

Μαθήτριες και μαθητές από το Λύκειο Ακρόπολης, το Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων, το Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού, το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας, το Λύκειο Κύκκου Β΄, το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας, το Λύκειο Λινόπετρας και την Ιδιωτική Σχολή Φόρουμ συμμετείχαν στις δράσεις της διημερίδας, οι οποίες περιλάμβαναν εργαστήρια, κυνήγι λογοτεχνικού θησαυρού και παρουσιάσεις. Τα παιδιά έζησαν ένα δημιουργικό διήμερο συνδυάζοντας τη μάθηση με τη δημιουργικότητα και τη διασκέδαση και προσεγγίζοντας τη λογοτεχνία με ποικίλους κι εναλλακτικούς τρόπους ανάγνωσης, δημιουργικής γραφής, εικονογράφησης, δραματοποίησης και μουσικής επένδυσης. Περιπλανήθηκαν στα πάνω Λεύκαρα, έμαθαν για την ιστορία του χωριού, έκαναν καινούργιες φιλίες και γνώρισαν καλύτερα τον εαυτό τους, ανακαλύπτοντας κυρίως την καλλιτεχνική τους πλευρά.

Οι μαθητικές λογοτεχνικές διημερίδες διοργανώνονται για πέντε χρόνια στα Πάνω Λεύκαρα κι επιδιώκουν να προωθήσουν τη φιλαναγνωσία στο σχολικό περιβάλλον και να καταστήσουν τη Λογοτεχνία, και το βιβλίο γενικότερα, ένα απαραίτητο εργαλείο για τους εφήβους, μέσα από το οποίο θα μπορούν να βλέπουν τον κόσμο με βλέμμα «λογοτεχνικό», ενισχύοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











395