Ολοκλήρωση Σχολικού συνεδρίου του Λυκείου Παραλιμνίου


«Ανάπτυξη και Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για Σωματική και Ψυχική Ενδυνάμωση και Βελτίωση της Μαθησιακής  Εμπειρίας»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σχολικό συνέδριο με τίτλο «Ανάπτυξη και Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για Σωματική και Ψυχική Ενδυνάμωση και Βελτίωση της Μαθησιακής  Εμπειρίας», που διοργανώθηκε από το Λύκειο Παραλιμνίου στις 3 και 4 Ιο2024 στο πλαίσιο της διαπίστευσης Erasmus+ που έχει λάβει το  Σχολείο.

 Tο συνέδριο παρακολούθησαν πολλοί γονείς/κηδεμόνες, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί του Λυκείου Παραλιμνίου, όπως επίσης και της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Αμμοχώστου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για την ποικιλία και το βάθος των θεμάτων. Συγκεκριμένα, οι διακεκριμένοι/ες πανεπιστημιακοί που τίμησαν το συνέδριο με την παρουσία τους κατάφεραν να μοιραστούν μαζί μας επιστημονικές γνώσεις και εφαρμοσμένες πρακτικές για ποικίλα ζητήματα που αφορούν τη σχολική κοινότητα.

Στην πρώτη κεντρική ομιλία, η Επιθεωρήτρια ΣΕΑ, κα Ελένη Παπαστεφάνου, και η εκπαιδευτικός ΣΕΑ, κα Αντιγόνη Καραγιάννη, ενημέρωσαν τους/τις παρευρισκό-μενους/ες για τις αιτίες του άγχους και του τρόπου διαχείρισής του. Η δεύτερη κεντρική ομιλία της Καθηγήτριας Διατροφολογίας, Δρος Μαρίας Χασαπίδου, επικεντρώθηκε σε θέματα διατροφής και εκπαίδευσης, με έμφαση στον σχεδιασμό υγιεινών γευμάτων για καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα. Στην τρίτη κεντρική ομιλία, ο Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Αναπληρωτής πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Δρ Δημήτριος Κουτσογιάννης, έδωσε μια πανοραμική εικόνα των καινοτομιών και των προκλήσεων που θα κληθεί να διαχειριστεί όλη η σχολική κοινότητα στο μέλλον. Στην τέταρτη κεντρική ομιλία, η Δρ Ειρήνη Παπακαμμένου μίλησε για εναλλακτικές μεθόδους και εργαλεία αξιολόγησης.

 Πολύ επιτυχημένα ήταν και τα βιωματικά εργαστήρια στα οποία ενεπλάκησαν ενεργά μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί. Εκτός από την απόκτηση γνώσεων, οι παρευρι-σκόμενοι/ες συμμετείχαν σε συζητήσεις για την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, αλλά και έκαναν ερωτήσεις για θέματα διατροφής και συναισθηματικής στήριξης.

Ιδιαίτερη μνεία είναι απαραίτητο να γίνει στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης εν είδει διεπιδραστικού εργαστηρίου στο οποίο συμμετείχαν μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί. Ο γόνιμος διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμος για τη διάγνωση των αναγκών των μαθητών/τριών, με έμφαση στις πιέσεις που δέχονται από το εκπαιδευτικό σύστημα, για να αντεπεξέλθουν στο εξετασιοκεντρικό σύστημα της Κύπρου.

Κοινή εκτίμηση όσων συμμετείχαν στο συνέδριο είναι ότι τα σχολεία μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας και τη διάχυση καινοτόμων πρακτικών προς την ευρύτερη κοινότητα. Επιπλέον, ότι είναι καιρός όπως καταστούν χώροι ψυχικής ανάτασης και έκφρασης. Το Λύκειο Παραλιμνίου θα συνεχίσει τη συνεργασία με τους/τις μαθητές/τριες, γονείς/κηδεμόνες και τους φορείς της τοπικής κοινότητας για τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων και τη δημιουργία ενός εποικοδομητικού περιβάλλοντος για όλη τη σχολική κοινότητα.

Για την πραγματοποίηση του συνεδρίου συνεργάστηκαν οι επιτροπές:

-  Ευρωπαϊκών και Διεθνών Προγραμμάτων

- Κοσμητείας, Κοινωνικών Εκδηλώσεων και Υποδοχής και

-  Συνεδρίων και Βιωματικών Εργαστηρίων

 Επιτροπή Συνεδρίου Erasmus+

Αδάμος Σεργίου, Διευθυντής
Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, ΒΔΑ’
Βασίλης Κίττος, ΒΔ
Άντρη Κοντοζή, Συντονίστρια Erasmus+
Μαρία Μαγκλάρα, Mέλος Επιτροπής Erasmus+




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











550