Με νέο Διάταγμα του ο Υπ Υγείας τροποποίησε το χθεσινό του και ανοίγει τα νηπιαγωγεία στις 7 Ιανουαρίου


 Μύρια Βασιλείου :Αναμένουμε επίσημη τοποθέτηση ως προς τη λογική με την οποία πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση.

 Έντονες αντιδράσεις εκδηλώνονται στους κόλπους των εκπαιδευτικών της Δημοτικής λόγω των αποφάσεων που αφορούν την παιδεία εν μέσω πανδημίας και που οδήγησε σε διαφοροποίηση της χθεσινής απόφασης όπως δημοσιεύτηκε στο διάταγμα αρ. 60 του Υπουργού Υγείας.

Το Διάταγμα δεν αναφερόταν σε Προδημοτική αφού αυτή εντάσσεται διαχρονικά στη Δημοτική εκπαίδευση. Όταν σήμερα Τετάρτη πρωί αρκετοί ζήτησαν διευκρινίσεις και λειτουργοί του Υπ. Υγείας διαβεβαίωναν ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση. Αργότερα, γύρω στο μεσημέρι δινόταν η απάντηση ότι θα υπάρξει νέο Διάταγμα του υπουργού Υγείας με το οποίο θα ξεκαθαρίζει το θέμα. Κανείς όμως δεν υπολόγιζε ότι η απόφαση θα ήταν  κανονική φοίτηση για τα νηπιαγωγεία.

Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας κορυφώθηκαν οι αντιδράσεις για την αλλαγή. Λίγο αργότερα ο Υπουργός Υγείας με νέο Διάταγμα του τροποποιούσε το χθεσινό ως εξής:

«Η χθεσινή απόφαση για την εκπαίδευση 2.1 Ο Κανονισμός 2.5 του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 60) του 2020, τροποποιείται με την προσθήκη, αμέσως μετά την φράση «εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση» (τρίτη γραμμή), της φράσης «εξαιρουμένων των ιδιωτικών και δημόσιων νηπιαγωγείων, συμπεριλαμβανομένης και της προδημοτικής, όπου η εκπαίδευση συνεχίζει να διενεργείται κανονικά με φυσική παρουσία».

Η πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου προέβη το απόγευμα στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Προκαλεί έκπληξη ο διαχωρισμός της Προδημοτικής Εκπαίδευσης από τη Δημοτική σε ότι αφορά την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων κατά της πανδημίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ, εξαιρούνται τα Δημόσια και Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία από τα έκτακτα μέτρα. Αναμένουμε επίσημη τοποθέτηση ως προς τη λογική με την οποία πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Εν μέσω πανδημίας, είναι καλύτερα να μη μένουν αναπάντητα ερωτήματα και να δημιουργούνται εύλογες ανησυχίες. Υπεράνω όλων η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2758