Βράβευση μαθητών του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Τραχωνίου


Στον διαγωνισμό της 21ης Kanawaga Διεθνής Μπιενάλε Παγκόσμιας Παιδικής Τέχνης

Τα παιδιά της τάξης Α2, του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Τραχωνίου, συμμετείχαν μαζί με τη νηπιαγωγό τους Ευτυχία Νικολάου, στον διαγωνισμό ζωγραφικής που προκηρύσσεται από τη νομαρχία της Kanawaga, νότια του Τόκυο, στην Ιαπωνία. Η Kanawaga Διεθνής Μπιενάλε Παγκόσμιας Παιδικής Τέχνης ξεκίνησε από το 1981 και πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια.  Εκθέτει έργα παιδικής τέχνης από όλο τον κόσμο στοχεύοντας στη δύναμη της ζωγραφικής για να προωθήσει τη δημιουργικότητα των σημερινών παιδιών, τα οποία θα είναι οι αυριανοί ηγέτες. Ακόμα θέτει ως στόχο την περαιτέρω κατανόηση της κουλτούρας και της διαφορετικότητας σε όλο τον κόσμο. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 8062 παιδιά από όλο το κόσμο.

Από τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, η μαθήτρια Μαρία Κωνσταντίνου και ο μαθητής Γιώργος Φράγκου κέρδισαν βραβείο Kanawaga Prize με τα έργα “Οικογένεια - Family” και “Ποδόσφαιρο με τους σκύλους – Football with dogs”.

Για περισσότερες λεπτομέρειες:

https://www.earthplaza.jp/biennial/English/other/results.php

https://www.earthplaza.jp/biennial/English/other/21stResultsOverseas.pdf

Συγχαρητήρια τόσο στη Μαρία Κωνσταντίνου και τον Γιώργο Φράγκου για τη βράβευση τους, όσο και σε όλα τα παιδιά, που συμμετείχαν σ’ ένα τόσο σπουδαίο διαγωνισμό, ο οποίος είχε παγκόσμια απήχηση.  Τους ευχόμαστε πάντα να προσπαθούν, να τολμούν και να μη διστάζουν να ακολουθούν τα όνειρα τους όσο κι αν αυτά φαίνονται ακατόρθωτα και πάντα να προοδεύουν

Ευτυχία Νικολάου, Νηπιαγωγός, Δημόσιο Νηπιαγωγείο Τραχωνίου
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


1199